A Mozaik Kiadó ingyen elérhetővé teszi digitalizált tankönyveit! – Milyen jó, hogy Magyar Bálinték áttértek a XXl századi oktatásra! Ja, nem hagyták, ugye fideszes urak?

Péntek este jelentette be Orbán miniszterelnök, hogy sok huza-vona után végre döntött a kormány és hétfőtől zárva lesznek az iskolák Magyarországon. Az óvodák és bölcsődék sorsáról nem ejtett szót.

Digitális oktatás?

Emlékeznek még milyen rössel támadta a Fidesz és a tanerők jó része Magyar Bálintot és az oktatási kormányzatot, amikor digitalizálni akarták az oktatási rendszert, okostáblát akartak juttatni minden iskolának és az oktatási anyagot is digitalizálni akarták? Azt is szerették volna elérni, hogy minden diáknak saját tabletje legyen, a kisiskolásoknak meg “kakaóbiztos” számítógépe. Szóval megpróbálták egy XXI. századi oktatási rendszer alapköveit lerakni.

Hasat be, mellet ki: sikerült!

Pénteken Orbán bejelentette, hogy következik a digitális oktatás, amiről azért bevallotta, hogy nincs teljesen készen. Vagyis: nincs megfelelő tananyag, tanmenet, értő tanárok, a gyerekeknél elég eszköz, szóval…..

Mozaik Kiadó

A Mozaik Kiadó már jóval a döntés előtt, csütörtökön bejelentette Facebook-oldalán, hogy

digitális formában, ingyenesen elérhetővé teszi az interneten minden közismereti tankönyvét.

“A könyvek a mozaweb.hu honlapon érhetők el a korábban regisztrált vagy újonnan regisztráló tanulók és tanáraik számára. A regisztráció ingyenes. A könyvek IDE KATTINTVA érhetők el. A kiadványok a könyvborítók melletti “demó” gombbal nyithatók meg”

– írták. Most már csak internetelérés, tanári segítség, számítógép kell és indulhat Magyarországon is a XXl. század! Persze mi is tudjuk, hogy a feniek még messze nem fedik le a digitális oktatás követelményrendszerét, mint tudjuk minden út azzal a bizonyos első lépéssel….

Ja, meg valaki a családból, aki otthon tud maradni a gyerekekkel és egy másik valaki, aki ezalatt dolgozik és pénzt keres.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük