Súlyosan megsérült az az idős férfi, aki szabályosan, kerékpárjáról leszállva kelt át egy ötsávos út kijelölt gyalogátkelőhelyén, amikor az ötödik sávban egy Citroen elütötte. A balesetet okozó sofőr ittas volt. Adta hírül a 112press.hu

Ivott és nem figyelt

A Haladás Sportkomplexum felé tartott a Savaria Pláza irányából szombaton délelőtt egy Citroen személyautó, ami a Bartók Béla körúton jobbról akart elhaladni egy belső sávban álló Dacia terepjáró mellett.A Dacia azonban azért állt, mert vezetője elsőbbséget adott az út túloldaláról induló, kerékpárját toló idős férfinak. A gyalogos a Dacia előtt elhaladva belépett a külső sávba, ahol az érkező Citroen elütötte.A férfi a fejével törte be a szélvédőt, mad a gyalogátkelőhelytől tíz méterre zuhant az aszfaltra. A mentők az elsődleges adatok alapján súlyos sérüléssel szállították kórházba. A Dacia vezetője megvárta a rendőri intézkedést, nem hajtott el a helyszínről, mint azt több esetben tapasztaltuk hasonló baleseteknél.

- Hirdetés -

A helyszínelés se ment simán

A helyszínelés ideje alatt rendőrök irányították a forgalmat. Egy Suzuki vezetője a rendőr Állj! jelzése és a keresztirányú forgalom ellenére megpróbált dinamikusan elhajtani a rendőr mellett (talán mert elfért volna ott) és csak a rendőr erélyes “belépőjére” taposott a fékbe. Azt sajnos nem tudjuk, hogy a sofőr mit válaszolt a “Mit csinál?” kérdésre.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét