Figyelem! Cikkünk folyamatosan frissül!!! Már gyülekeznek az emberek a mai tüntetésre a Kossuth téren.  Ezt a demonstrációt több rosszízű történés is megelőzte, de bízunk benne, hogy a szervezők úrrá lesznek saját egojukon, és végre valóban figyelmeztető erejű tüntetés lesz, amivel felhívjuk magunkra a hatalom figyelmét, mi valamennyien, akik nem akarjuk Orbánék uralmát.
[mnky_ads id=”10551″]

Percről percre: (Időnként frisssssssítse képernyőjét az új információkért)

Kormányellenes tüntetés 2.0 – Vonulás a Kossuth térről a Szabadsajtó útra

Kormányellenes tüntetés 2.0 – Vonulás a Kossuth térről a Szabadsajtó útra

Gepostet von Index.hu am Samstag, 21. April 2018

21,07, A tömeg világító telefonokkal jelezte, hogy azt akarja, mindenhol egyetlen jelölt álljon szemben a továbbiakban a fideszes jelöltekkel. Végezetül Gulyás Balázs bejelentette, hogy a parlament megalakulásakor, május 8-án új demonstrációt szerveznek a Kossuth térre.  A tüntetés  hivatalos része a Himnusz közös éneklésével zárult.

20,40: Márki-Zay Péter az est főszónoka a reményről, a többség reményéről beszélt. Ez  nem egy vesztes sereg, hiába nyert a Fidesz “mi itt vagyunk és itt is maradunk, hinnünk kell, hogy ami nem öl meg, az megerősít. Márki-Zay szerint a magyar nép leváltotta az ellenzéket és megérdemel egy olyan ellenzéket, ami kiáll Európáért és nem ázsiai diktátorok mellett áll.” A választás után az EBESZ is meglátta, hogy ez az ország már nem demokrácia. A szónok egy egységes ellenzékért beszélt. Harcot hirdetett a beépített Fidesz-ügynökök ellen. “Erről a hatalmas gyönyörű tömegről nekem az a szó jut eszembe, hogy most”- fejezte be beszédét, majd felszólította a tömeget fogják meg egymás kezét.

20,28: Homonnay Gergely újságíró, egy reménybeli gyönyörű normális Magyarországról beszélt, ahol nem dölyfös nagyurak mondják meg mi lesz a híradóban. A Fidesz csak az MTV le-rablásával tudott nyerni. a mi pénzünkből öntik ránk a hazugságot. Követeljük, hogy szüntessék meg az MTVA-t és hozzanak létre egy független szervezetet.

20,16:  Gyetvai Viktor diáktüntető: “Bárki is hamisítsa azt, Ti írjátok a történelmet”, Szerinte többen vannak most, mint 1956-ban és higgyünk abban, hogy elegen vagyunk a változáshoz, ami az utcán kezdődik, de nem ott ér véget. Tanulni kell Orbán hibájából, nem lehet ketté osztani Magyarországot, a most utcán lévők feladata, hogy újra egyesítsék. “Lehet kicsiben építkezni és nagyot álmodni”. Ha nem csak magunkért, hanem másokért is kitudunk állni, akkor lesz új Magyarország.

20,11 A Wllhello egy száma csendül fel, ők azok akiket kitiltottak a kormány médiákból, mert Fluor Tomi élőadásban kiabálta be, hogy Soros

20,10: Szentesi Éva írónő videóüznetben erősítette meg, hogy a Fidesz rosszabb mint a Rák

20,05: Unyatyinszky György, az egykori Magyar Nemzet  Békemeneten bántalmazott újságírója arról beszél, hogy az  egykori “nemzetesek” mindenképpen kritikusak maradnak a továbbiakban is. Szerinte az elégedetlenek birtokában olyan erő van, hogy nem kell félni. Végül a pártokat ostorozta, amelyek leszerepeltek április 8-án.

Kezdődnek a beszédek

19,52: Mora Veronika beszél arról, hogy jó lenne, ha Magyarország jó hely lenne. A civilek elleni támadás eredménye az lehet, hogy nem lesz, aki segít a rászorulóknak. Sokan vagyunk, sokfelől jöttünk, sok lehetőségünk van. “Rajtatok múlik, rajtunk múlik” -mondta Móra Veronika. Ahogy a társadalomnak szüksége van a civilekre, úgy a civileknek is szükségük van a társadalomra. Válassz egy szervezetet és már hétfőn jelentkezz önkéntesnek- fejezte mondandóját Móra Veronika.

19,50 A szervezők becslése szerint a tömeg létszáma meghaladja a 100.000 főt, Rákay Philip segíts!!!

19:27: A tömegben feltűnt Márki-Zay Péter is az eset főszónoka.

19,22: Komoly  létszámú tömeg várja a Mocskos Fideszt-t skandáló vonulókat a a menet céljánál a Szabad sajtó úton ahol, a két csoport hamarosan egyesül.

19,11: A menet eleje az Astoriánál  ráfordult a Kossuth Lajos utcára.

19,00: Kap az arcába rendesen a kormány új csodafegyvere a demográfiai kormányzás

családpolitika
fotó:Index

18,42: A demonstráció lassan jókedvű sétáló disco- vá alakul már csak a “nem látom a kezeket” felkiáltás hiányzik. Biztos ami biztos még a vállaltan Fidesz-fun Demjén nótája is a műsor része.

18.34: A vonulók azt skandálják: Fidesz-maffia

18, 23: A tüntetésbeharangozott szónokai:

  • Gulyás Balázs, a netadós tüntetések szervezője
  • Gyetvai Viktor diáktüntető
  • Homonnay Gergely
  • Unyatyinszky György, a Magyar Nemzet Békemeneten bántalmazott újságírója
  • Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester

A Civil ellenzék  nevű Facebook-csoport is jelentkezett egy beszéddel, de őket elutasították.

18,16: Megindult a tömeg

18,13: még mindig tart a gyülekező a szervezők a tömeg türelmét kérik és ígérik perceken belül megindulnak

17,30: több százan már összegyűltek, mindenki csak találgatja, mi történik később, mi lesz, ha leszáll az este, hogyan tovább a tüntetés végeztével?

Transzparensek[mnky_ads id=”10553″]

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét