Tüntetés újratöltve – A szombati tüntetés programja

Szombat kora este vonul át majd a tömeg a Kossuth térről a Szabad sajtó útra – Az Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út – kiskörút – Kossuth Lajos utca útvonalon mennek majd, a rendőrségnek már lejelentették az útvonalat – mondta a Mi vagyunk a többség tüntetés egyik szervezője, Gulyás Balázs. 

A fő szónok most Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester lesz,

aki az első tüntetésen a tömegben bukkant fel, és csak a levelét olvasták fel. A szervezők közül felszólal Homonnay Gergely, Gyetvai Viktor és Gulyás Balázs, de beszédet mond Unyatyinszky György újságíró is – a hvg korábbi munkatársa –, akit a Békemeneten bántalmaztak.

Középpontban a sajtószabadság, ezért vonulnak szimbolikusan a Szabad sajtó útjára.

Az esemény Facebook-oldalán eddig 18 ezren jelezték részvételüket, 49 ezren pedig érdeklődnek iránta. A tüntetéshez csatlakozott a Societas Baloldali Ifjúsági Közösség is. A szervezők most is azt akarták, az ellenzéki pártok képviselői álljanak fel a színpadra, azonban ezt a Jobbik visszautasította.

Homonnay Gergely a hvg.hu-nak arról beszélt, a „senkik forradalmát” akarják megcsinálni, ami nem azt jelenti, hogy betörnek a parlamentbe vagy gyújtogatnak, a rendőröknek sem mennek neki. A cél az, hogy fölrázzák az embereket, megszűnjön a közöny – ami szerinte nagyobb baj, mint a kétharmad –, az emberek kiálljanak a kormány vagy a parlament különböző döntései ellen, ahogy azt kellett volna Polt Péter megválasztásakor vagy a magánynyugdíjpénztári pénzek elvételénél vagy a jogállamiságot csorbító intézkedéseknél.

„A rendszerváltás idején készen kaptuk a szabadságot, nem kellett érte megküzdeni. Ennek a generációnak kellett egy nagy pofon. Remélem, hogy Orbán újabb kétharmada után magához tér a társadalom, és megérti, a szabadságért, demokráciáért minden nap meg kell küzdeni.”

Homonnay Gergely azt mondta,

jövő szombatra vidékre szervezzük a tüntetést, de az országgyűlés alakuló ülésének napján, május 8-án is demonstrálunk.

(forrás: hvg.hu)

Összejött a pénz az újabb kormányellenes tüntetésre

A bunkó jobbikos, aki félti a kultúráját a menekültektől…. provokáció a kormányellenes tüntetés után

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük