Összejött a pénz az újabb kormányellenes tüntetésre

Rogán állításával szemben a hatalmas szombati kormányellenes tüntetés nem Soros György pénzéből jött össze. A Független Diákparlament megmozdulásait is szervező Gyetvai Viktor a 444-nek azt mondta, hogy nagyjából 1,5 millió forintba került a Kossuth téren felállított színpad felépítése és a hangosítás. Az eszközöket biztosító cégnek csak utólag kellett fizetniük.

A szervezők szerint a szombati tüntetésen a résztvevők adományaiból összegyűlt a pénz a következő, április 21-én, szombaton esedékes újabb demonstrációra. Gyetvai szerint – bár nem hirdették, hogy lehet adakozni – 3 millió forint jött össze, ebből már a következő tüntetés költségeit is fedezni tudják.

A főszervezőknek csaknem 50 önkéntes segített a lebonyolításban. Ők gyűjtötték az adományokat is.

Az újabb megmozdulásra szeretnének javítani a hangosításon, mert szombaton a Kossuth tér széle felé nem lehetett jól hallani a felszólalók beszédét.

Gulyás Balázs, a másik főszervező hétfőn a Hír Tv-ben azt mondta, az újabb tüntetést is azért tették szombat délutánra, hogy minél többen tudjanak vidékről jönni. Szerinte a tüntetéseket addig folytatják, amíg „kell és lehet”.

(Forrás: 444)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük