Még 400 ezer embert fenyeget a kilakoltatás veszélye 0 85

kilakoltatás

Idén májusban és júniusban összesen 1355 kilakoltatás történt. A témában jártas szakember szerint azonban ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen havonta körülbelül 10 ezer embernek kell szándéka ellenére elhagynia otthonát, miközben további csaknem 400 ezer embert fenyeget ez a veszély.


Az ATV néhány napja készített drámai felvételeket egy fővárosi kilakoltatás közben. Hasonló jelenetek ezrei játszódnak le hónapról-hónapra Magyarországon. Az Országgyűlés pénteken részben a devizahitelesek kilakoltatása ügyében tartott volna rendkívüli ülést, ám azon a kormánypártok egyetlen képviselője sem vett részt, így az elmaradt. Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy az ellenzéki képviselőknek is csak alig több mint fele ment el az ülésre.

A DK-s Oláh Lajos levélben kért választ a kormánytól arra, hogy a moratórium május 1-jei lezárulta után hány kilakoltatás zajlott le. Az igazságügyi tárca államtitkára, Völner Pál válaszából kiderült, hogy az év második negyedévében összesen 1355 ilyen eljárásra került sor. A DK most a kilakoltatások azonnali leállítását követeli.

„Az árfolyamnyereséget, ami az MNB-nél van, azt be kell fordítani kedvezményes hitelre. Ami kötelező, hogy a kiskorú és a gyermekét egyedül nevelő családokat kiemelten védett kategóriába kell tenni. Megkerülhetetlen, a szükséglakások, bérlakások építése” – sorolta az ATV-nek Oláh Lajos.

Barabás Gyula szerint már ezek a számok is magasak, ráadásul csak a rendőri erővel történő kilakoltatásokat foglalják magukba. „Ezen kívül még ugye van ott, ahol önként hagyta el az ingatlanát a hiteladós. Ezek nem tartoznak ebbe a kilakoltatásban nevesített eljárásba, és ezeknek a száma azért ennél jóval magasabb, és azt kell mondani, hogy havonta körülbelül 4-4500 otthonvesztésről beszélhetünk jelen pillanatban, ami körülbelül 10 ezer ember érinthet” – mondta a szakértő.

A lakosság végrehajtásra váró adóssága a legutolsó ismert adatok szerint 3600 milliárd forint, ez nagyságrendileg annyi pénz, amennyit az állam áfából egy év alatt beszed. Jelenleg körülbelül 350-400 ezer embert fenyeget az azonnali kilakoltatás veszélye Magyarországon.


(Forrás: atv.hu)

Kapcsolódó:

Kilakoltatási stop – stop!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb cikkeink

debrecen

Hónapokkal ezelőtt nyilvánvaló volt, hogy Debrecenben a Jobbik, a Momentum, és az LMP ragyogó vezetői, miközben az összefogás illúzióját bábozták …

A Liberálisok érdemi egyeztetést szeretnének Karácsony Gergellyel, az ellenzéki előválasztás győztesével, és ha garanciát látnak a Polgári Budapest programjuk megvalósulására, …

kopog

A magyar egészségügy állapotáról nap, mint nap jelennek meg lehangoló írások, de nincs is szükség arra, hogy ezekből tájékozódjunk, mert …

gruevszki

Csütörtökön tárgyalta a Fővárosi Törvényszék az Észak-Macedón köztársaság kiadatási kérelmét, amit elutasított. Ő az a volt macedón (immár hivatalosan észak-macedón) …

Pin It on Pinterest