Ez a nap

Kilakoltatási stop – stop!

Ellenzéki képviselőkkel közösen tiltakozott az elhelyezés nélküli kilakoltatások ellen a Város Mindenkié csoport.

Gyermekes családok hajléktalanságának megelőzése

A parlament mellett tartott, szerdai sajtótájékoztató résztvevői bírálták a kormánypártokat, mert távolmaradásuk miatt az Országgyűlés határozatképtelen volt, ezért nem tárgyalhattak a napirendi pontokat, köztük a gyermekes családok hajléktalanságának megelőzéséhez szükséges törvénymódosításokat.

A kormány semmit nem tesz, mert zavarná a kampányát

Szél Bernadett, az LMP társelnöke a Fidesz egyik legkomolyabb bűnének nevezte, hogy nem voltak képesek megoldani vagy legalább csökkenteni a lakhatási válságot. A miniszterelnök-jelölt trükknek tartotta, hogy a kormánypártok április végéig hosszabbították meg a kilakoltatási moratóriumot. A Fidesz nem akarta, hogy az ügy megzavarja választási kampányát – tette hozzá.

A szintén LMP-s Demeter Márta azt mondta, a kormány semmit nem tesz a gyermekes családok kilakoltatásának megakadályozásáért. A képviselő hangsúlyozta, hogy a lakhatási válság országosan több tízezer családot érint.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke úgy fogalmazott: a kormány embertelen és kegyetlen, mert miközben „ők és a saját haverjaik” milliárdokkal gazdagodnak, addig több mint kilenc millióan élnek egyre rosszabbul.

Több millió embert fenyeget a kilakoltatás veszélye

Jelenleg 900 ezer végrehajtás van folyamatban – hívta fel a figyelmet a képviselő.

Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa azt mondta, hogy első lépésként legalább a gyermekes családokon kell segíteni. A Fidesz szégyellje magát, hogy arra sem volt hajlandó, hogy elmenjen a vitára – jelentette ki.

Kovács Vera, a Város Mindenkié aktivistája azt mondta, a parlament még a választások előtt véget vethetett volna a gyermekes családok kilakoltatásának, de a kormánypártok miatt határozatképtelen volt az ülés.

A Fidesz-KDNP megakadályozta, hogy szó essen az ügyről

Hangsúlyozta, hogy a kormánypártok korábban sem vállalták fel a törvénymódosítás vitáját, inkább megakadályozták, hogy szó eshessen az ügyről. Hozzátette, hogy a kilakoltatási moratórium meghosszabbítását csak egy kampányakciónak tartják.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(Forrás: MTI)

About Author

Szólj hozzá!