Városi kurír
A napi fontos.

A kormány a bankok, a lopás, a luxus oldalán áll

0 27

Az MSZP-Párbeszéd szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke fián keresztül összeférhetetlen módon szerezte majd’ 500 millió forintos budai villáját, ami miatt le kell mondania tisztségéről.

[mnky_ads id=”10551″]

Vajon valójában melyik Matolcsyé az 500 milliós villa?

Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, Matolcsy György nem meri bevallani, hogy övé a szóban forgó villa, amelyet fia úgy tudott megvásárolni, hogy ahhoz az unokatestvére bankja adott hitelt.

Mindez amellett, hogy összeférhetetlen, etikailag és törvényesen is megkérdőjelezhető – jelentette ki, majd aláhúzta, Matolcsy Györgynek az MNB-n keresztül kellene felügyelnie a fiának kölcsönt adó bankot. „El tudjuk képzelni, mennyire lesz ellenőrizve ez a bank” – tette hozzá.

[mnky_ads id=”10552″]

A szocialista politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a jegybank etikai kódexe szerint az MNB vezetőinek kerülniük kell minden olyan helyzetet, ami felveti a korrupció lehetőségét.

A „családok éve” valódi jelentése

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő ugyanitt arról beszélt, hogy amikor Orbán Viktor miniszterelnök a családok évének nyilvánította 2018-at, akkor valójában „saját, illetve a haverjai családjaira” gondolhatott.

Kiemelte, míg több millió család szenved, „közben Orbán Ráhel sorra szerzi meg a hoteleket, Orbán Viktor veje, Tiborcz István sorra nyúlja le a milliárdos uniós pályázatokat, Kósa Lajos sertéstelephez jut és most látjuk, hogy a Matolcsy-család is folyamatosan gyarapszik”.

A Párbeszéd politikusa kitért arra is, hogy a kormány még mindig nem segített 2 millió devizahitesnek, több mint 900 ezer végrehajtás van folyamatban, és több tízezer családot közvetlenül fenyeget a kilakoltatás.

A kormány eközben a „bankok, a lopás és a luxus oldalán áll” – fogalmazott, és megerősítette, az MSZP-Párbeszéd kormányra kerülve felfüggesztené az összes végrehajtást az Európai Bizottság döntéséig, a devizaárfolyam-változásból eredő többletterheket pedig igazságosan elosztanák a bankok, az állam és az adósok között.

Az egész világnak szemet szúrt – úgy tűnik, Orbánnak nem

Szakács László kérdésre válaszolva elmondta, a jegybank elnökének és a kormányfőnek is tudnia kellett arról, az egész világon szemet szúró összegről, amely felett sajtóhírek szerint Kósa Lajos rendelkezhetett, Orbán Viktornak pedig március 15-i beszédében szólnia is kell erről.

Szabó Tímea egy másik kérdésre reagálva közölte, továbbra is folynak az ellenzéki egyeztetések, amelyek végére biztosan meg tudnak majd állapodni minden választókerületben.

(Forrás: MTI)

[mnky_ads id=”10553″]

Leírás

Akár ez is tetszhet
Betöltés...

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Elfogadom További információ