47. hét, van egy jó hírünk! Napos idő várható, igaz csak úgy novemberiesen, de azért a nap, az nap

Vasárnap nagyobb változásra még nem számíthatunk. Borongós, szürke idő lesz jellemző, elvétve köddel, illetve szitálással. Északnyugaton, délután már a kissé élénkülő délkeleti szél hatására elvékonyodhat, felszakadhat a ködfelhőzet, és kis eséllyel előbukkanhat a nap, másutt napsütésnek nincs esélye. Éjszaka szerte a Dunántúlon megerősödik a déli szél, várhatóan kitisztul az idő. Az ország keleti felén azonban marad a borult, párás, néhol ködös idő, és szitálás is lehet.

A jövőhéten:

Hétfőn is borongós időre készülhetünk, de már egy ciklon, és annak gyenge hidegfrontja okozza ezt az időjárást, és helyenként kisebb eső is lehet. A délnyugati határszélen néhány mm eső is várható, másutt előreláthatólag 1 mm alatt marad. A Dunántúlon élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél, keleten gyenge marad a légmozgás.

Éjszaka még borult marad felettünk az ég, már csak elvétve lehet jelentéktelen eső. A Dunántúlon nagyobb területen erősödik meg a szél.

A hőmérséklet jellemző átlaga (oC):

vasárnap délután 7 – 10,

hétfő reggel 4 – 8,

hétfő délután északon 5 – 9, délen 11 – 13,

kedd reggel 3 – 10 fok körül alakul.

Kedden nyugat felől csökken a felhőzet, egyre több helyen fordul naposra időjárásunk, a Tiszántúlon azonban estig borult marad az ég.

Szerdán, csütörtökön, az ország döntő részén napsütésre számíthatunk, de keleten helyenként előfordulhat köd, vagy ködfelhőzet.

Pénteken egy hidegfront okozhat borongós időjárást, és néhol kevés esőt.

Orvosmeteorológia

Vasárnap fronthatás még mindig nem várható. Nagyrészt borongós idő jellemzi időjárásunkat, néhol szitálással, illetve köddel. Kis körzetekben azonban napsütés is lehetséges. Ez különösen a szív és érrendszeri, valamint a légzéssel küszködő betegeket viselheti meg. A hideg levegőtől sállal, sapkával nyugodtan védjük magunkat, hiszen ebben az időszakban egyébként is könnyen megfázhatunk, a vírusok terjedésének a legoptimálisabb időjárás áll fent. Öltözzenek rétegesen! Vasárnap északnyugaton már nagyobb területen süthet ki a nap. Magas a levegő szennyezettsége.

Hétfőn már egy ciklon, és annak gyenge hidegfrontja alakítja időjárásunkat, illetve érezteti hatását. Borongós időre, helyenként kisebb esőre kell számítani. Esernyőt főként a délnyugati határszélen élők vigyenek magukkal, ott várható több csapadék. A hőmérséklet jelentősen nem változik az eddigiekhez képest, így javasolt továbbra is a réteges öltözködés. A frontra érzékenyek enyhe fejfájásos tünetekre panaszkodhatnak. Mérsékelt fájdalom jelentkezhet a műtétek helyén, illetve a korábbi csonttöréseknél. A szív, valamint az érrendszeri betegek is panaszosak lehetnek.

Forrás

Vigyázz az egészségedre!

nap

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük