Ez már több mint riogatás, bedőlhet az egészségügy – 5 ezer egészségügyi dolgozó készül a pályaelhagyásra

Az RTL Klub arról jelentett, hogy már több mit 5 ezer egészségügyi dolgozó jelezte a Magyar Orvosok Szakszervezetnél, elhagyják a pályát, valamint nem írják alá az új munkaviszonyról szóló kontraktusukat, írja a Liner.hu. A kormány ugyanakkor monomániásan hajtogatja, hogy nincs semmi baj. Pedig van méghozzá óriási.

5000 több mint sok

A szervezet alelnöke szerint már önmagában az is katasztrófa, ha 10 ember felmond, de ha tömeges pályaelhagyásról lesz szó, januárban egyszerűen összeomlik az egészségügyi rendszer. A misztériumtól azonban azt közölték, hogy nem tartanak ettől, és készek a módosításokra, addig Orbán Viktor szerint hamarosan újabb egészségügyi döntések szülehetnek.

Voltak, akik azt mondták, hogy már felmondtak, míg mások egyértelműen kijelentették, hogy semmit sem írnak alá. A közösségi oldalon egy csoporton belül több hasonló hozzászólás is született az RTL Klub szerint. Egy magyar kórházigazgató például azt mondta, nincsenek bergamói – ott volt tavasszal a legszörnyűbb és tragikusabb a járványhelyzet Olaszországban- állapotok az országban.

Ennek a hátterében az áll, hogy a dolgozók nem akarják aláírni az új munkaszerződést. Az új rendszer lehetővé teszi ugyanis  hogy a dolgozókat január hónaptól akár 2 évre áthelyezzék más intézménybe, és választaniuk kell az állami, vagy a magán egészségügyben akarnak dolgozni. A másodállásokat pedig engedélyeztetniük kell-írja a portál.

Ez nem cserépkályha, ez kelepce!

“Villámsebességgel fogalmazták meg a megállapodással szinte teljesen szembemenő passzusokat. Közben boldog-boldogtalan harsogta, hogy itt van már a Kánaán. Az orvosok azonnal, rögtön, legott dupla bért kapnak. Lesz mit tejbe aprítaniuk, a magyar egészségügy sosem volt felvirágzásnak indul… Gondolhatta az, aki nem ismeri a NER természetét. Ahogy Hofi már negyven évvel ezelőtt megénekelte, itt semmi sem az, aminek látszik.

A kormányzat részéről mesterien volt a csapda kitervelve és végrehajtva. Ki ne szeretne megduplázott fizetéseket?! Ja, hogy az apró betűs részeket nem tetszettek elolvasni!? Az az igazság, hogy nem is volt mit. A minisztérium szobák mélyén megfogalmazott passzusok még azon melegében repültek át a csőpostán az Országgyűlés Hivatalába. Városi Kurír2020.10.7.)”

egészségügyi dolgozóegészségügyi dolgozó

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük