Majdnem 500 milliárd forintot nyertünk tavaly szerencsejátékokon - Városi Kurír

Sorting by

×

Majdnem 500 milliárd forintot nyertünk tavaly szerencsejátékokon

A magyarok mindig is kedvelték a sportfogadást és az egyéb szerencsejátékokat. Mennyien várták a tévében annak idején a lottósorsolásokat, mennyien töltöttek ki totószelvényt és izgultak a vasárnapi bajnoki forduló eredményei miatt?

Hirdetés

Ma már ez sokkal egyszerűbbé és a tömegek számára is elérhetővé vált

Nagyszámú remek sportfogadási oldal várja a játékok kedvelőit az interneten. Ha szemfüles vagy és böngészés közben ráfutsz egy remek bónusz kódra, például itt: bónuszkód.com, nagyszerű bónuszokhoz juthatsz. Persze nem csak a sportfogadások népszerűek, hanem a Szerencsejáték Zrt. különböző kaparós sorsjegyei és persze a lottó is. Ezeknek köszönhetően a játékok lebonyolításával foglalkozó vállalat hatalmas forgalmat bonyolít évről évre.

701 milliárdos árbevétel

Mindezek ismeretében talán nem meglepő a tény, hogy a Szerencsejáték Zrt, a tavalyi évben egészen pontosan 701,4 milliárd forintos árbevételt tudott megvalósítani, ami 21,9 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Érdekesebb adat azonban az, amely szerint a fenti árbevétel jelentős részét, vagyis nagyjából 490 milliárd forintot juttattak vissza a játékosoknak

– derül ki az MTI által kiadott hírből. Ha ezt lebontjuk napi szintre, kiderül, hogy

tavaly 1,3 milliárd forint volt az átlagosan naponta kifizetett nyeremények értéke.

Ami az egyes játéktípusokat illeti, az előző évhez képest a sorsjegyekből 27,2 százalékkal fogyott több, míg a fogadások terén 35,6 százalékos a növekedés mértéke. A legkisebb növekedést a számsorsjátékok érték el, ezek növekedése csak 4,9 százalékos volt az előző zűrzavaros évhez képest.

A sportfogadások,

amely talán a szerencsejáték üzletág legizgalmasabb szegmense, a beszámoló alapján jelentős részben annak köszönhetik ezt a jelentős növekedést, hogy fogadási típusok széles skálája volt elérhető a labdarúgó Európa-bajnokság és a pekingi Olimpiai Játékok idején, emellett pedig megjelent egy új termék a V-sport is. Ez az innovatív termék, amely független az élőben játszott sportoktól az e-sportokkal együtt a tavalyi év végén már közel 10 százalékát adta a fogadási bevételeknek. Vagyis elmondható, hogy

a magyar közönség is felfedezte magának az internet és az online játékipar által kitermelt újdonságokat.

A sorsjegyek tekintetében jól teljesített a Hatoslottó illetve a párhuzamosan játszható Ötöslottó is,

amelynek nyeremény-felhalmozásai növelték az érdeklődést, ezáltal pedig a cég bevételeit is. A Szerencsejáték Zrt. a karácsonyi ünnepek előtt valósította meg a legnagyobb heti árbevételt, ami 17 milliárd forint volt. Ehhez jelentős mértékben hozzájárultak a limitált mennyiségben piacra dobott karácsonyi sorsjegyek. Emellett pedig mindenképp érdemes megemlíteni, hogy az előkészített jogszabályok alapján a jövő évtől az online szerencsejáték-piac megnyílik a külföldi cégek előtt, ezzel pedig vegyesebb és izgalmas kínálat várja a fogadni vágyókat.

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.