4. Tartsd meg a szemkontaktust!

A szemkontaktus fontosabb, mint sokan gondolják. Egyszerűbb megtartani, ha éppen hallgatunk valakit, de ügyeljünk rá, hogy akkor is meglegyen, ha mi beszélünk a másikhoz. Ha a másik szemébe nézünk, azzal magabiztosságot sugárzunk, emellett segíti a bizalom kiépítését vagy erősítését a beszélgetőpartnerrel. Ráadásul így megbízhatóbbnak és határozottabbnak tűnünk majd.

5. Egyszerre csak egy dolgot csinálj!

Az úgynevezett multitasking (vagyis amikor több dolgot csinálunk egyszerre) rettenetesen túlértékelt, és káros is. Ha megosztjuk a figyelmünket, akkor semmire nem koncentrálunk igazán, ezért hatékonyságunk, teljesítményünk romlik, ráadásul stresszesebbé válunk. Akadnak persze olyan helyzetek, amikor muszáj több fronton teljesíteni egy időben, de a saját érdekünkben törekedjünk arra, hogy minél kevesebb ilyen forduljon elő.

- Hirdetés -

6. Legyél kedves magadhoz!

Sokan annyira tartanak attól, hogy nagyképűvé, vagy önelégültté válnak, hogy átesnek a ló túloldalára. Meg kell találni az egészséges egyensúlyt, hogy reális legyen az önképünk. Bátran dicsérjük meg magunkat, ha valamit jól csináltunk, vagy helyesen cselekedtünk, ne kisebbítsük az érdemeinket! Ha pedig hibáztunk, hosszú önostorozás helyett próbáljuk meg levonni a tanulságokat, és tanulni a dologból.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét