8.000 millió – ha jobban tetszik 8 milliárd – adóforintot tol a kormány Lázár gazda ménesbirtok-bulijába…..

A “nemzet TSZ elnöke” úgy tűnik jó választás volt a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság élére, újra kibulizott 8 milliárd “mipénzünket” a megválasztott kormányunktól.

Lázár János, a ménesbirtokok őre és miniszteri megbízottja,

közösségi oldalán nemrég sorozatot indított, – mégis lássuk, mire fizetünk – melynek keretében naponta adagolja az építészeti tervek lenyűgöző fotóit a Mezőhegyesi Ménesbirtok megújulásáról. Pénteken újabb jó hírrel szolgált, a Magyar Közlöny értesítése szerint újabb milliárdokkal támogatjuk meg a beruházást.

Erre például ki szavazott?

3,8 milliárd forintos tőkeemeléssel biztosította a Magyar Kormány a mintagazdaságnál zajló, és a most kezdődő beruházások megvalósítását

“Mint arról korábban beszámoltunk, kinevezését követően Lázár János kormánybiztos Miniszterelnök Úr egyetértésével tárgyalásokat kezdeményezett a Limagrainnal a vetőmagüzem visszavásárlásának feltételeiről.

A tárgyalások eredményeként 2019. június 28-án a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. megvásárolta a Limagrain Hungary Kft. 100 %-os üzletrészét. A kifizetést a Társaság a meglévő pénzeszközeiből teljesítette. Mivel ezen pénzeszközök már folyamatban lévő és később megvalósítandó fejlesztések forrásai, ezért ezt csak átmenetileg használhattuk fel a vételár finanszírozására.

A Pénzügyminisztériummal történt előzetes egyeztetés szerint két lépésben, összesen 8 milliárd forint értékben tőkeemelés kerül végrehajtásra. Ennek első lépése a jelenleg folyó 3,8 milliárdos tőkeemelés. A fennmaradó 4,2 milliárd forint 2019 novemberében érkezhet meg Mezőhegyesre.

A Magyar Kormány ezen döntését a 1432/2019. számú (VII. 26.) Korm. határozat rögzíti. A tőkeemelés biztosítja többek között a Ménesbirtok iskolájának átfogó fejlesztéséhez szükséges forrást, amelynek kivitelezési munkálatai 2019 szeptemberében kezdődnek el.

A tőkeemelésről, a folyamatban lévő és a közeljövőben megkezdődő beruházásokról a sajtó megjelent képviselőinek Turbucz Péter, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. beruházási és fejlesztési vezérigazgató-helyettese, valamint Tarkó Gábor, a Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója tartott sajtótájékoztatót. (Nagy-György Tamás szakügyintéző)”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük