Connect with us

Kerítésen innen

Újra bővül a fideszes börtönválogatott ?- Hivatali visszaéléssel és vesztegetéssel vádolják Ódor Ferencet

focista-koronavirus
Megosztás

Hivatali visszaéléssel, vesztegetés elfogadásával vádolják Ódor Ferenc volt fideszes országgyűlési képviselőt, aki a gyanú szerint több millió forintot kért egy autópálya-építő cégtől a földhivatali eljárás jogellenes befolyásolásáért.

A Demokratikus Koalíció közleményben üdvözli a fideszes börtönválogatott újabb bővülését

„Mengyi Roland és Simonka György után most Ódor Ferenc is beszállt a csapatba.

Mi, európai magyarok gondoskodni fogunk róla, hogy minél több fideszes bűnözőt vonjanak felelősségre, és ne csak azokat a kishalakat, akiknek a miniszterelnök elengedte a kezét, hanem a valódi fideszes oligarchák es nagykutyák is feleljenek tetteikért! – áll a közleményben.”

Háttér

A Központi Nyomozó Főügyészség vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért, hivatali helyzetével visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszéken. A vádirat lényege szerint

az egyik borsodi járási hivatal vezetője és a földhivatali osztály vezetője, egy autópálya-építésben közreműködő cég képviselőjétől 4 millió forintot kért a gazdasági társaság által megindított földhivatali eljárás jogellenes befolyásolásáért.

Az ügy egyik érintettje Ódor Ferenc, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője,

az encsi járási hivatalvezető, akit 2018 decemberében bilincsben vitték el a hivatal parkolójából. A földhivatal osztályvezetőjét pedig egy étteremből állították elő.

Az ügyészség közleménye szerint

a korábban bűnügyi felügyelet alatt álló vádlottak hivatali jogviszonyát felfüggesztették, illetve megszüntették, jelenleg mindketten szabadlábon védekeznek. Egyikük tagadta a bűncselekmény elkövetését, társa viszont beismerő vallomást tett.

A volt vezető beosztású hivatalos személyek által elkövetett minősített vesztegetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ódor Ferenc 1998 és 2014 között volt a Fidesz parlamenti képviselője, négyszer szerzett egyéni mandátumot az encsi körzetben. 2006 és 2010 között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke volt. (Forrás)

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük