Connect with us

Ez a nap

Mindent visz a szélvihar, zord hétvége vár ránk

Megosztás

Erre a hétvégére a viharok és nem a csendes tavaszelő nyomja rá a bélyegét. Ne készüljön kirándulni! Aki teheti „kuckózzon be” a jó meleg szobába, és csak a csukott ablakon át nézze a kinti egymást váltó viharokat.

Szombaton túlnyomórészt napos idő lesz

Ezen a napon,csak mérsékelt fátyolfelhősödések zavarják a napsütést. Elsősorban a délutáni időszakban és az északi országrész fölé várható összefüggőbb, de áttetsző felhőtakaró. Eleinte gyenge légmozgás lesz jellemző, de a délután folyamán megélénkül, este tovább erősödik a DNY-i, Ny-i szél.

Este, majd éjjel vastagodó felhőzet húzódhat térségünk fölé, miközben a délnyugati országrész kivételével erős lökésekkel kísért szél fúj. Csapadék nem lesz jellemző, de északon, elvétve előfordulhat zápor.

A jellemző hőmérséklet átlaga, szombat délután délnyugaton +11, északkeleten +6 fok körül alakul.

A folytatásban

– Vasárnap már borongós idő valószínű, elsősorban az északi országrészben előforduló jelentéktelen esővel, délnyugaton gyenge, másutt erősebb nyugati, északnyugati széllel. Közeledő hidegfront előtt átmenetileg enyhe levegő áramlik be dél felől. Éjjel viharos széllel (70-110 km/óra) érkező hidegfront várható esőkkel, hózáporokkal!

– Hétfőn erős hidegfront vonul át. Reggel várhatóak a legerősebb széllökések, majd veszít erejéből a szélvihar. Reggel még lehet eső, zápor, hózápor, majd lecsökken a felhőzet, kisüt a nap. Estére a szél is gyengül.

– Kedden –még jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de- változóan napos-felhős időre, mérsékelt / élénk délies szélre van kilátás. Éjszakára csapadék érkezése körvonalazódik.

– Szerdára erősen változékony, szeles, zömmel erősen felhős idő és több hullámban érkező, kiadósabb csapadék most a legvalószínűbb. Éjszaka, nyugaton téli halmazállapotba is válthat helyenként az eső.

Közlekedés meteorológia

Pénteken erős északnyugati szélre, és délelőtt elszórtan kialakuló záporokra készülhetnek az útnak indulók. Délután már csak a Tiszántúlon lehet zápor, egy-egy hózápor. Körültekintően közlekedjünk!

 

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük