Ételosztás Debrecenben

Szerkesztőségünk hónapról hónapra beszámol a Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete és a Segíts a rászorulókon facebook csoport ételosztásáról.

Mindig jókor jön a segítség

Ahogy eddig is a hónap utolsó vasárnapján Debrecenben, a Petőfi térre ismét vendégségbe hívják, a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, a fedél nélkül élőket. A hidegben szeretnének egy picinyke melegséget vinni mindannyijuk életébe.

Az ingyenes ételosztáson egy tál meleg ebéddel, friss kenyérrel várnak mindenkit. A gyermekeknek meséskönyvvel is kedveskednek.

Az ételosztás ideje: 2020. február 23 /vasárnap/, 11.00-12.00 között

Helye: Debrecen, Petőfi tér

“A szegények, az elesettek támogatása egy közösség erejét mutatja. Meggyőződésünk, hogy nem lehetünk közömbösek azok iránt, akik nem a élet napos oldalán foglalnak helyett, akik önhibájukból, vagy anélkül mindennapos küzdelmet vívnak a talpon maradásukért. Valljuk, jobb adni, mint kapni. Örülünk, hogy adhatunk, mert tudjuk bármelyikőnk élete alakulhat úgy, hogy segítő kézre, egy emberi szóra, támaszra van szüksége. Sajnos bárki kerülhet olyan élethelyzetbe, hogy segítő kézre, egy jó szóra, emberi hangra lenne szüksége. Úgy hisszük, hogy a szeretet, a segíts felebarátodon örök emberi értéke, –egyben az emberség fokmérője–, napjainkban különösen fontos.”

Úgy gondoljuk, hogy Teréz anya pontosan megfogalmazta, az emberi lét igazi értelmét:

„Életünk végén nem a diplomáink alapján leszünk elbírálva, vagy hogy mennyi pénzt szedtünk össze, vagy hogy milyen dolgokat valósítottunk meg. Hanem aszerint leszünk elbírálva, hogy: „Éhes voltam és te megetettél, fáztam és te ruhát adtál, nem volt fedél a fejem fölött és te befogadtál.”

“Kérünk minden jóérzésű honfitársunkat, -ha erre lehetősége van-akár anyagi támogatással, gyermekjátékokkal, téli ruhákkal, cipőkkel segítse a nélkülöző felnőttek és gyermekeik megvendégelését. Higgyék el, adományuk jó helyre kerül, nagyon sok rászoruló embertársunk számára szerezhetünk közösen örömet.”

Minden segítséget, támogatást, felajánlást hálásan fogadnak.

Aki szeretne bármilyen módon hozzájárulni a rászorultak megvendégeléséhez, hétfőtől-péntekig, 09.00-16.00 óra között az alábbi telefonszámokon jelezheti: 52/ 476 405, vagy 20/ 460 32 53. / Ezen a számon hét minden napján elérhetőek vagyunk./

Átutalással: Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma : Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802.
Kísérőszöveg: Ételosztás –2020

Elérhetőek a közösségi oldalon is:

https://www.facebook.com/events/2575155162754426/

Az adományokat az ételosztás napján is jó szívvel várják.

Az egyesület tagjai számára meghatározóak Ferenc pápa gondolatai:

“A jogtalanság a szegénység perverz gyökere. A szegények kiáltása minden nappal erősödik, mégis minden nappal kevésbé hallatszik.”

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük