Connect with us

Kerítésen innen

Péterfalvi adatőr törvényt akar a Facebook-tiltások magyar felülbírálására

peterfalvi
Megosztás

Péterfalvi Attila létrehozna egy magyar hatósági eljárást, amelynek során a magyar hatóság kötelezhesse a Facebookot az indokolatlan letiltások felülvizsgálatára.

Péterfalvi ötlete?

Érdeles egybeesés, – vagy összeesküvéselmélet- hogy egy szerdai hír szerint a török parlament szerdán elfogadott egy új törvényt, amelynek célja, hogy a kormány széleskörű ellenőrzése alá vonja a Twitterhez és a Facebookhoz hasonló közösségi oldalakat.

Ezt már tényleg nem merik? Hát, de!

A törvény szerint azoknak a közösségi oldalaknak, amelyekre naponta több mint egymillió törökországi felhasználó látogat el, török állampolgárságú képviselőt kell kinevezniük az országban. Ennek elmulasztása pénzbírsággal, illetve az oldal sávszélességének csökkentésével jár.

Mi még csak itt tartunk….

Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke javaslatot tett a kormánynak, hogy olyan jogszabályt alkosson a közösségi médiáról, ami szerint csak alapos indokkal lehet felfüggeszteni közösségi profilokat, és a magyar hatóság felülbírálhassa ennek jogosságát – írta a Magyar Nemzet.

Aggályosnak tartja az a gyakorlatot, miszerint a tiltást a személyi igazolványról készült fotó elküldése után oldják fel. A kormánylapnak elmondta azt is, hogy

Varga Judit igazságügyi miniszer már létrehozta a Digitális Véleményszabadság munkacsoportot.

Péterfalvi alkalmasnak látja a pillanatot….

a személyes profilok felfüggesztésének felülvizsgálata legyen magyar kompetencia.

Létrehozna egy magyar hatósági eljárást, amelynek során

a magyar hatóság kötelezi a Facebookot az indokolatlan letiltások felülvizsgálatára.

Forrás

borzalmas

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük