Connect with us

Blogbazár

Farkasházy Tivadar: halló hatvanas fiúk, hetvenes lányok! – Ha van három perce az életére…..

Farkasházy Tivadar: de jó lenne egyszer úgy beszélni Orbán Viktorral újságíróként, hogy nem csak Ő hall engem, hanem én is Őt!
Megosztás

Önöknek hazudnak, önöket becsapják, önökkel alig törődnek. De mindenekelőtt fussák át ezeket a számokat:

Kor fertőzött/halott

  • 0-19 4987 / 0
  • 20-29 14474 / 10
  • 30-39 13632 / 18
  • 40-49 14407 / 45
  • 50-59 15442 / 163
  • 60-69 8799 / 405
  • 70-79 6106 / 1267
  • 80-89 6738 / 2432
  • 90 felett 3631 / 1524

Közel százezer eddigi svéd fertőzött adata,

akik lényegében szabadjára engedték a vírust. Könnyen kiszámítható, ott egy 19 éven aluli se halt bele, a 20-29-es korosztályban nagyjából minden ezerötszázadik, a 30-39-esből minden hétszázötvenedik, a 40-49-esben minden háromszázötvenedik, az 50-59-esben minden századik, a 60-69-esben minden huszadik, a 70-79-esben minden ötödik, a 80-89-esben minden harmadik, 90 felett minden második.

Azaz a halottak közel 90%-a hetvenen felüli.

Hol helyezkednek el a mai magyar politikusok, döntéshozók, a leglátogatottabb internetes portálok olvasói és munkatársai, jóval az igazán veszélyes 60 éves határ alatt. Mondhatni a halottak 4%-át képviselik. És ehhez még tegyünk hozzá az álnok és ájtatos vezért, a mindenre alkalmatlan Kásler-Müller párost, a neki bokázó kormánysajtót és hatalmas apparátusát, a csinovnyikok százezres táborát, akik közül jóformán senki sem meri kinyitni a száját.

Nemcsak a Szuper Kupa, a bajnokik, a koncertek, Rogán Cili fitnessbulija a veszély,

sokkal inkább a magukra hagyott iskolák, s az, hogy pár semmitmondó általános figyelmeztetésen kívül a hatvan felettiek esetleges elhullása igazán nem fáj senkinek. Még a hozott intézkedéseket, enyhe szigorításokat sem tartják be sokan, maradj otthon és kész.

A mind fiatalabbakból álló független sajtó se szívja igazán mellre e korosztály helyzetét, hiszen olvasóinak zöme nem közülük kerül ki, írói közül pedig szinte senki.

Az iskolába, a dolgozni járók ugyan könnyebben megfertőződnek,

ám a legtöbb észre sem veszi, s bár beszélnek maradandó bajokról, de a túlnyomó része lényegében továbbadó, az időseknek nincs kinek, csak a szegény egészségügyieknek, többnyire ők a végállomás, illetve a temető.

Ki képviseli jelenleg e hárommilliós tábor érdekeit, az állam? A pártok? A lapok és portálok?

Senki. Maradj otthon a vakcináig? Egy vagy két évig? És a többi bajoddal mi lesz? Ne lásd gyermekeidet, unokáidat? Hiszen bármily szomorú, ők rád a legveszélyesebbek. Meg mindenki, aki felesleges nyűgnek érzi még a maszkot is, a bátorságával henceg, miközben potenciális elkövető. Ők zárnak be ennyire titeket!

Orbán az egész augusztust ellógta, elnyaralta,

a még független sajtó se szólt kellő súllyal, hogy körülöttünk mindenhol emelkednek a számok, ennek igen rossz vége lesz, miközben ment a vita a garázskoncertekről. Mindenkit meg fogunk gyógyítani, a nemzeti konzultációkat beküldők arra szavaztak, hogy ne álljon le az ország – ilyesmikkel etet ahelyett, hogy végre őszintén beszélnének a dolgok mind szomorúbb állásáról, a tennivalók részleteiről, miközben két debilre vagyunk bízva.

Pénteken kiakadt a szlovák kormányfő, mert 522 fertőzöttet találtak és hárman meghaltak. Nálunk tizenketten, de a nemzet úszómestere aznap azt mondta, hogy nem tart a második hullámtól.

A fele lakosságú Szlovákiában eddig 44-en haltak meg, nálunk a héten többen. Matovic közölte, már sajnálja, hogy két hete nem a pandémiabizottság által javasolt szigorúbb intézkedéseket támogatta. Közösségi oldalán azt üzente: ezt elrontottuk.

Miközben Orbán még mindig az első hullámmal dicsekszik,

július közepén a füle botját se mozgatta, amikor a cseheknél már 200, a szerbeknél és a bosnyákoknál 300 felett volt a napi esetszám, a románoknál és az ukránoknál ezret meghaladó, a horvátoknál augusztus közepétől 200, mivel nálunk augusztus 25-ig nem érte el az ötvenet, ezek pedig ugye távoli, egzotikus országok. Talán bízott a kerítésben. Csak szeptember elején kapott észbe. Ostoba, vagy gazember? Tessék választani. Limitálja a tesztelés árát? Ahelyett, hogy ha nem is teszi ingyenessé, legalább hozzájárulna! A gázszerelője most kezd bele egy ötcsillagos 18 milliárdos luxusszállóba a horvát tengerparton, ahol Vitya a lélegeztetőgépsampion külügyminiszterével magánéletet élt, miközben bennünket óvott tőle. A mostani szigorítások is hatástalanok, ha nincsenek ezrek, akik ellenőrizzék. Beleértve a főváros vezetőit.

Ha valaki túlzónak és egyoldalúnak érzi mindezt,

akkor számolja össze, hány cikket olvasott az elmúlt hetekben a tízszer, százszor, ezerszer veszélyeztetettebb korosztály speciális problémáiról, hogy náluk csapódik le minden felelőtlenség. Mert aki még e helyzethez képest igen enyhe intézkedéseket is szabotálja, az nem hős, hanem merénylő, megkockáztatom, potenciális gyilkos. És mi mindent kéne tenni még!

Forrás

nyeregben

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük