Farkasházy Tivadar: halló hatvanas fiúk, hetvenes lányok! – Ha van három perce az életére…..

Önöknek hazudnak, önöket becsapják, önökkel alig törődnek. De mindenekelőtt fussák át ezeket a számokat:

Kor fertőzött/halott

  • 0-19 4987 / 0
  • 20-29 14474 / 10
  • 30-39 13632 / 18
  • 40-49 14407 / 45
  • 50-59 15442 / 163
  • 60-69 8799 / 405
  • 70-79 6106 / 1267
  • 80-89 6738 / 2432
  • 90 felett 3631 / 1524

Közel százezer eddigi svéd fertőzött adata,

akik lényegében szabadjára engedték a vírust. Könnyen kiszámítható, ott egy 19 éven aluli se halt bele, a 20-29-es korosztályban nagyjából minden ezerötszázadik, a 30-39-esből minden hétszázötvenedik, a 40-49-esben minden háromszázötvenedik, az 50-59-esben minden századik, a 60-69-esben minden huszadik, a 70-79-esben minden ötödik, a 80-89-esben minden harmadik, 90 felett minden második.

Azaz a halottak közel 90%-a hetvenen felüli.

Hol helyezkednek el a mai magyar politikusok, döntéshozók, a leglátogatottabb internetes portálok olvasói és munkatársai, jóval az igazán veszélyes 60 éves határ alatt. Mondhatni a halottak 4%-át képviselik. És ehhez még tegyünk hozzá az álnok és ájtatos vezért, a mindenre alkalmatlan Kásler-Müller párost, a neki bokázó kormánysajtót és hatalmas apparátusát, a csinovnyikok százezres táborát, akik közül jóformán senki sem meri kinyitni a száját.

Nemcsak a Szuper Kupa, a bajnokik, a koncertek, Rogán Cili fitnessbulija a veszély,

sokkal inkább a magukra hagyott iskolák, s az, hogy pár semmitmondó általános figyelmeztetésen kívül a hatvan felettiek esetleges elhullása igazán nem fáj senkinek. Még a hozott intézkedéseket, enyhe szigorításokat sem tartják be sokan, maradj otthon és kész.

A mind fiatalabbakból álló független sajtó se szívja igazán mellre e korosztály helyzetét, hiszen olvasóinak zöme nem közülük kerül ki, írói közül pedig szinte senki.

Az iskolába, a dolgozni járók ugyan könnyebben megfertőződnek,

ám a legtöbb észre sem veszi, s bár beszélnek maradandó bajokról, de a túlnyomó része lényegében továbbadó, az időseknek nincs kinek, csak a szegény egészségügyieknek, többnyire ők a végállomás, illetve a temető.

Ki képviseli jelenleg e hárommilliós tábor érdekeit, az állam? A pártok? A lapok és portálok?

Senki. Maradj otthon a vakcináig? Egy vagy két évig? És a többi bajoddal mi lesz? Ne lásd gyermekeidet, unokáidat? Hiszen bármily szomorú, ők rád a legveszélyesebbek. Meg mindenki, aki felesleges nyűgnek érzi még a maszkot is, a bátorságával henceg, miközben potenciális elkövető. Ők zárnak be ennyire titeket!

Orbán az egész augusztust ellógta, elnyaralta,

a még független sajtó se szólt kellő súllyal, hogy körülöttünk mindenhol emelkednek a számok, ennek igen rossz vége lesz, miközben ment a vita a garázskoncertekről. Mindenkit meg fogunk gyógyítani, a nemzeti konzultációkat beküldők arra szavaztak, hogy ne álljon le az ország – ilyesmikkel etet ahelyett, hogy végre őszintén beszélnének a dolgok mind szomorúbb állásáról, a tennivalók részleteiről, miközben két debilre vagyunk bízva.

Pénteken kiakadt a szlovák kormányfő, mert 522 fertőzöttet találtak és hárman meghaltak. Nálunk tizenketten, de a nemzet úszómestere aznap azt mondta, hogy nem tart a második hullámtól.

A fele lakosságú Szlovákiában eddig 44-en haltak meg, nálunk a héten többen. Matovic közölte, már sajnálja, hogy két hete nem a pandémiabizottság által javasolt szigorúbb intézkedéseket támogatta. Közösségi oldalán azt üzente: ezt elrontottuk.

Miközben Orbán még mindig az első hullámmal dicsekszik,

július közepén a füle botját se mozgatta, amikor a cseheknél már 200, a szerbeknél és a bosnyákoknál 300 felett volt a napi esetszám, a románoknál és az ukránoknál ezret meghaladó, a horvátoknál augusztus közepétől 200, mivel nálunk augusztus 25-ig nem érte el az ötvenet, ezek pedig ugye távoli, egzotikus országok. Talán bízott a kerítésben. Csak szeptember elején kapott észbe. Ostoba, vagy gazember? Tessék választani. Limitálja a tesztelés árát? Ahelyett, hogy ha nem is teszi ingyenessé, legalább hozzájárulna! A gázszerelője most kezd bele egy ötcsillagos 18 milliárdos luxusszállóba a horvát tengerparton, ahol Vitya a lélegeztetőgépsampion külügyminiszterével magánéletet élt, miközben bennünket óvott tőle. A mostani szigorítások is hatástalanok, ha nincsenek ezrek, akik ellenőrizzék. Beleértve a főváros vezetőit.

Ha valaki túlzónak és egyoldalúnak érzi mindezt,

akkor számolja össze, hány cikket olvasott az elmúlt hetekben a tízszer, százszor, ezerszer veszélyeztetettebb korosztály speciális problémáiról, hogy náluk csapódik le minden felelőtlenség. Mert aki még e helyzethez képest igen enyhe intézkedéseket is szabotálja, az nem hős, hanem merénylő, megkockáztatom, potenciális gyilkos. És mi mindent kéne tenni még!

Forrás

nyeregben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük