Connect with us

Koronavírus

…és ez nem vicc! Nyugdíjasokat keresnek nettó 1.500.- forint/óráért PCR-tesztelői munkára

ilyen-nincs-debrecen
Megosztás

2020 Magyarországán, a pandémia kellős közepén egészségügyi tapasztalattal keresnek óránként nettó 1500 forintért PCR-mintavételi munkatársat a nyugdíjas egészségügyi dolgozók körében – vette észre ki a Pesti Hírlap.

Legjobb védőfelszerelést a legveszélyeztetettebbeknek!

Az ajánlat szerint minden nap kellene dolgozni, és bár felvetődhet a kérdés, hogy miért a legveszélyeztetebb korosztályt akarják bevonni a tesztelésbe, az ezt hirdető nyugdíjas-szövetkezet gyorsan megválaszolta ezt is a hirdetésben: szerintük a legbiztonságosabb felszerelést adják, és mindennapos dolgozói szűrést is biztosítanak.

“Ön is a hétköznapi hősök közé tartozhat, amennyiben egészségügyi tapasztalattal rendelkezik”,

hirdeti egy nyugdíjas szövetkezet, amely PCR-mintavételi munkatársakat toboroz nyugalmazott egészségügyi dolgozók körében. Az egészségügyi tapasztalat feltétel.

<<< Friss hírek! >>>

Az portál megkereste a szövetkezetet….

Érdeklődtek, hogy hány álláshelyre keresnek dolgozókat, mennyire biztosak a veszélyeztetettek körébe tartozó csoport védelmében. A szövetkezet válaszában azt írta,

“jelenleg a lehetséges munkavállalók jelentkezését várjuk és a munkával kapcsolatos paramétereket, többek között a védőruházat, illetve az egyéb speciális körülmények részletezését az érdeklődők részére a november 20. utáni időszakban tudjuk közölni”.

A penzcentrum.hu szerint egy magánszolgáltató e-mail útján toborozza a védőnőket és a gyógyszerészeket koronavírus-tesztelőnek, ők akár havi nettó egymillió forintot is megkereshetnek.

Nagyon úgy tűnik, továbbra sincs ember tesztelni: a hvg.hu információi szerint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara hírlevélben is hirdette az állást, de az is sokatmondó adat, hogy a Budapesti Műszaki Egyetemről is toboroztak tesztelni diákokat, igaz, őket csak adminisztratív feladatokra és sofőrködésre.

tesztelés

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük