Connect with us

Blogbazár

Hogy is van ez, Orbán úr kérem: mindenki kap egy csomó pénzt?

Megosztás

Az internet mint oly sok más dologra a legutóbbi Orbán blablára is megadja a maga válaszát, olykor, mint ebben az esetben is, sokkal szofisztikáltabban, pontosabban, mint ahogy a kérdésfeltevő végig gondolta a maga mondatait.

pénzosztogatás
Megosztás

Az internet -mint oly sok más dologra- a legutóbbi Orbán-blablára is megadja a maga válaszát, olykor, mint ebben az esetben is, sokkal szofisztikáltabban, pontosabban, mint ahogy a kérdésfeltevő végig gondolta a maga mondatait.

 Orbán Viktor szerda délelőtti bejelentése óta tudjuk, hogy amennyiben 2021-ben a GDP-növekedés eléri az 5,5%-ot, akkor a kormány 2022 január-februárjában visszaadja a gyermeket nevelő családoknak az idén befizetett jövedelemadót.

Némi módosítással

  • 1. Nem kap, hanem visszakap.
  • 2. Nem mindenki, csak a gyerekesek.
  • 3. Nem minden gyerekes, csak az, aki átlagbéres, vagy az alatti
  • 4. Nem minden gyerekes és átlagbéres, vagy az alatti, csak az, akinek volt munkahelye és bért kapott.
  • 5. Nem minden gyerekes és átlagbéres, vagy az alatti, és akinek volt munkahelye és bért kapott, hanem csak azok, ezt igazolni is tudják.
  • 6. Nem minden gyerekes és átlagbéres, vagy az alatti, és akinek volt munkahelye és bért kapott, és ezt igazolni is tudja,, hanem csak azok, akik átlagbérre vagy az alatti bérre voltak vagy lesznek (!) bejelentve.
  • 7. Nem minden gyerekes és átlagbéres, vagy az alatti, és akinek volt munkahelye és bért kapott, és ezt igazolni is tudja, ill. csak azok, akik átlagbérre vagy az alatti bérre voltak vagy lesznek (!) bejelentve, hanem ezek közül csak azok, akik még ez év végéig folyamatosan megőrzik munkahelyüket (v.ö. 5. pont).
  • 8.Nem minden gyerekes, és átlagbéres vagy az alatti, és akinek volt munkahelye és bért kapott és, ezt igazolni is tudja,, és azok, akik átlagbérre vagy az alatti bérre voltak vagy lesznek (!) bejelentve, hanem csak azok, akik még ez év végéig folyamatosan megőrzik munkahelyüket (v.ö. 5. pont), de csak akkor, ha min. 5,5 százalékos lett a GDP-növekedés.

Mert ez egy ilyen ország

Egyéb:

  • 1. Szólni kell a KSH-nak, hogy annyi legyen.
  • 2 Vagy nem kell szólni. Az idei visszaesés után a bázis olyan alacsony, hogy ezzel az 5,5 százalékkal sem érjük el a válság előtti szintet, akkor meg minek ugrálni.
  • 3. Tök mindegy, mert január-februárra még nincsenek éves adatok, legkorábban márciusra, mire az egész lezajlik, már itt van a választás, fizettünk volna, de sajnos kicsúsztunk az időből, majd a választás után fizetünk, de persze csak akkor, ha maradunk (ez a lényeg, pupákok).
  • 4. Hirtelen megszaporodnak a virtuális minimálbéresek, vagy az átlagbéresek vagy az alattiak, hajrá, de ezzel persze az az SZJA-bevétel is csökken, amit vissza kell adni.

Több baj, mint kolbász.

(Fészbuk)

orbán

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. gina

    2021.06.19 17:10 at 17:10

    Hülye embereket és IQ nullákat könnyen meg lehet győzni,,,,erre spekulál ez a gerinctelen hataloméhes OV és bandája

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük