A gyerek mint magántulajdon - A Fidesz örökké éhes marad! - Városi Kurír

Sorting by

×

A gyerek mint magántulajdon – A Fidesz örökké éhes marad!

Hűtőmágnest kaptam a feleségemtől ajándékba még évekkel ezelőtt, jó ideje ott ékeskedik a hűtőszekrényen, mint amolyan gyengéd célzás. A képen duci ábáratú fickó üldögél a terített asztal mellett zilált hajjal, kést-villát szorongat a mancsában, és ádáz pofát vág. Így szól a felirat: „Ha én éhes vagyok, akkor neked nem lehet igazad!“ De hol itt a Fidesz?

Hirdetés

A Fidesz pedig folyton éhes!

Varga Judit miniszter habozás nélkül hibásnak minősítette az Európai Bíróság döntését a Sargentini-jelentés elfogadásáról.

„Ha a tartózkodásokat – az egyébként egy elsőéves joghallgató számára is könnyen beazonosítható, egyértelmű eljárási szabályok alapján – figyelembe vették volna a támogató szavazatok arányának meghatározásakor, akkor nem lett volna meg a szükséges kétharmados többség a politikailag elfogult jelentés elfogadásához.“

– Igazam van? – vagy igazam van! – tehetné fel a kérdést a bájos miniszter, s legott válaszol is rá: persze hogy igazam van

Eleve elfogult volt a jelentés, hibás a bírósági döntés – állítja Varga Judit, s közírói munkássága valahogy ekként összegezhető: a regnáló magyar kormányt érintő jogi ügyekben csak nekünk van igazunk és slussz! Mondhat a bíróság és a fél világ bármit, az Európai Parlamentben szavazhatnak együtt konzervatívok, liberálisok, szocialisták és zöldek túlnyomó egyetértésben a magyar kormány viselt dolgairól, mindenki más hülye (rosszabb esetben Soros vagy Gyurcsány mellényzsebéből kandikál ki) nekünk pedig igazunk van.

Nekem is, mint Mórickának, mindenről ez jut eszembe

Orbán Viktor és a Fidesz politikai alapvetése – lett légyen terítéken bármely téma, a Fidesz nem vitatkozik, hanem kijelent. Olyanok, mint a hűtőmágnesen a kissé debil figura. No persze – írja Varga Judit –

„Ahogy eddig, Magyarország a lojális együttműködés szellemében készen áll a párbeszédre a jogállamiság témakörét érintő kérdésekben is. A politikailag motivált boszorkányüldözéseket azonban továbbra is elutasítjuk“

Ámde ha én éhes vagyok …!

Budapest népe elveti a Fudan egyetem ide telepítését az eddig ismert feltételekkel, de a kormány beterjeszti és elfogadtatja parlamenti lakájhadával a Fudan törvényeket

A szegény, rászoruló bérlők is bagóért megvehetik a világörökségben levő önkormányzati tulajdonú lakásaikat, vagyis a kormány elveszi a helyi testületektől a közvagyont, s annak adja, akiket szeret. És azt állítja, hogy nekik szolgáltat igazságot. Mert az igazság nem más, mint a Fidesz igazsága, a kormány igazsága, amibe senki másnak nincs beleszólása.

Vegyük szemügyre kissé a miniszterelnök minapi érvelését:

Ezt mondta volt az Orbán-rádióban: a (pedofil-ellenes) törvény kiindulópontja az, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülőkre tartozik.

„Ezt semmilyen intézmény nem veheti el és át. Tehát az nem fordulhat elő Magyarországon, hogy egy szülő egyszer csak azzal szembesül, hogy van egy elgondolása a saját gyermeke helyes szexuális neveléséről, és egyszer csak azt tapasztalja, hogy az iskolában valami mást mondanak a gyereknek vagy más történik. A gyerek a szülőé! Nem az iskoláé, nem az államé és így tovább”

No hát egy frászt! A gyerek nem vagyontárgy, amelyet (vagy inkább akit) a szülő olyanná alakít, (nevel, formál, idomít) amilyenné ő szeretné! Vagy ez csak a szexuális nevelésre vonatkozik? Miért csak arra? Vagy a szülő tetszése szerint nevelheti a csemetéjét nácivá, sztalinistává, Dreivik követőjévé, vagy ha ahhoz van kedve, Teréz anyává? Mielőtt Orbán Viktor ezt a kijelentést megengedte magának, megkérdezett egyetlen tanárt-óvónőt, gyerekpszichológust, netán (ajaj!) gendertudománnyal foglalkozó szakértőt? Nyavalyát! Orbán kijelenti, hogy a gyerek szexuális nevelése a szülő dolga és kizárólagos hatásköre. (Mert a szülő aztán ért hozzá!) Hadd legyek most már goromba: ez vegytiszta marhaság!

De vegyünk egyéb ügyeket!

Orbán Viktor a maga privát közszolgálati hullámhosszán újólag bejelentette, hogy a migráció rossz dolog, és hogy amit erről ő mond, az Magyarország sziklaszilárd álláspontja. (Értsd: Magyarország=Orbán Viktor) A bevándorlók, menekültek ellen akár katonai eszközökkel is védvonalakat kell kiépíteni. Szikrányit sem zavarja, hogy uralkodásának évei alatt vagy félmillió magyar emigrált, s hogy úgy nagyjából 200 ezer külföldi él Magyarországon. (Nekik nyilván semmi közük a migrációhoz, mint társadalmi jelenséghez. Orbániában a tények le vannak sz…ejtve!)

De Orbánnak más ügyekben is ab ovo igaza van: például szerinte a G7-ek javasolta általános 15 százalékos vállalkozói minimáladó használhatatlan ötlet, ez nálunk adóemelés lenne, márpedig az adóemelés – önmagában – méreg! És veszélyeztetné a magyar gazdaság versenyképességét. Ami pedig a magyar államháztartás pénzügyi egyensúlyának helyreállítását illeti, most még kell a pénz a gazdaság újraindításához, így nem a tartalékolásnak, hanem a költekezésnek van ideje. L”État c”est moi – vagyis az állam én vagyok! – mondta valamikor XIV Lajos francia király (akkor még csak zúgolódó) Parlamentjének. Most ugyanezt mondhatná Orbán Viktor saját szolgahadának a T. Házban, ahol soha fideszes képviselő még a saját választókerületét hátrányosan érintő káros és ostoba javaslatra sem mondott nemet a végszavazásnál, mert amint az Orbán-rádióban is elhangzott, a magyar összetartó nemzet. Ezt is Orbán Viktor mondta, talán azért, mert legutóbbi szózatában ezúttal nem említette Gyurcsány Ferencet, mint a népre leselkedő fő ellenséget és veszélyt, így váltunk egységes nemzetté. (A baloldal szerinte úgyis kívül esik a magyarságon.)

Viszont lesz újabb nemzeti konzultáció, hadd tudja meg a világ, mennyire egységesek vagyunk Orbán Viktor véleményében

S ehhez már csak annyit teszek hozzá, hiába nyernek fidesznyikek minden második közbeszerzést, hiába övék már minden választott és kinevezéssel megszerzett közhatalmi pozíció, a választónak jövő tavasszal tudnia kell a szavazófülke magányában, hogy a pukkadásig telezabált gyomrú Fidesz örökké éhes marad, s hite szerint akkor is igaza lesz, ha a tények ezt világosan és egyenesen cáfolják. Csak a választók dönthetnek másképp – éppen a tények alapján.

Ceterum censeo: ha Orbán Viktor győz a választásokon, kivezeti az országot az Európai Unióból!

(Illusztráció: Cseri László)

Kepcsolódó

fidesz

Hirdetés
átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

2 hozzászólás

  • 2021.06.19 - 13:32
    Közvetlen hivatkozás

    varga judit mint “bájos” miniszter?? Na azért ez erős tulzás! Ha a haját nem nézzük, egy rendkívűl karakteres már-már férfias vonásai vannak, gusztustalan ronda penge szája (lehet a sok hazudozástól) hogy a többi alkatrészét már ne is említsem! Ehhez jön még a sunyi szervilis csicska természete, ami nem dobja fel a külsejét! Egyszóval nagyon messze van ő a “nőiességtől” is, nemhogy a bájostól!!

    Válasz
  • Visszajelzés: Hogy is van ez, Orbán úr kérem: mindenki kap egy csomó pénzt? - Városi Kurír

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.