Csák kulturális és innovációs főközszolga: “a Fudan jó lehetőség”, a CEU-nak pedig: “..jó egészséget!”

Az aktuális kulturális és innovációs miniszter, Csák János a Mandinernek adott interjúban sietett leszögezni, hogy szerinte is “híd leszünk” kelet és nyugat között, amihez a Fudan egyetem Budapestre cuccolása kiváló lehetőséget teremt. Hasonlatához visszatérve: a hídon nincs élet, ott csak átdübörögnek az egyik partról a másikra igyekvők és vissza……

Read more

Megvannak az aláírások, lehet népszavazás Karácsony Gergely és az ellenzék két kérdéséről – Valószínű időpont: 2022 októbere…..

Megszámolták a Karácsony Gergely kezdeményezte két népszavazási kérdéshez leadott aláírásokat, és mindkettőnél megvan az előírt 200 ezer érvényes aláírás, hivatalos döntés délután várható. Ez azt jelenti, hogy lehet referendum a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járadék ügyében, de az biztos, hogy csak nyáron, vagy még inkább ősszel.

Read more

“És mit fognak csinálni, felemelik a csípős-savanyú árát?” – A Magyarországon élő kínai kolónia levelet írt Baranyi Krisztinának…

Köszönettel megkaptam január 24-én kelt levelüket, amelyben arra kérnek, hogy a tervezett Fudan-fejlesztés környékén átnevezett közterületek kapcsán “gondoljam át az utcanevek által okozott és kialakult helyzet előnyeit és hátrányait és amennyiben lehetséges, a Kínát sértő változtatásokat módosítsuk” – kezdte válaszlevelét Baranyi Krisztina a Magyarországon élő kínai kolónia nevében neki írt levélre.

Read more

Amnesty: szavazzunk érvénytelenül a kormány kiközösítő népszavazásán!

Kedden nem csak a választás napját tűzte ki április 3-ra a köztársasági elnök, hanem a népszavazást is. No nem a kínai egyetemről, a Fudanról, vagy az álláskeresési járadék kiterjesztéséről, hanem pl. arról, hogy óvodásoknak népszerűsítsenek-e, mutassanak-e be nemátalakító kezeléseket, műtéteket. Ehhez bezzeg nem kellett 200 ezer aláírást gyűjteni, elég volt Áder János aláírása – kezdte közösségi oldala bejegyzését Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere.

Read more

Palkovics úr, valami hihetőt nem tudott kifundálni?

Annyira elszaladt a ló a Fidesz-kommunikátorokkal, hogy szemernyit sem vezérlő elvük, hogy amit az éppen mikrofon-közelbe kerülő párttársuk szájába adnak, az legalább a felületes szemlélő számára hihetőnek tűnjön. És a kiszemelt megszólalót -esetünkben Palkovicsot- sem zavarja, hogy amit mond, az köszönő viszonyban sincs a valósággal. Mert ugye annyira nem lehet dőre egy Fidesz-potentát, hogy “rózsaszín arccal” benyalja a legblődebb cuccot is?

Read more

Ha törik, ha szakad, 14.000 közmilliónak már annyi! – Ennyit adott a regnáló a Fudan-alapítványba

Ingatlanban és számlapénzben közel 14 milliárd forint értékű közvagyont adott át a Fudan-alapítványnak a kormány, egyszersmind kormányváltás esetére bebetonozta a kuratórium tagjait is, ezzel fityiszt mutatva az ügyben népszavazási kezdeményezéssel próbálkozó Karácsony Gergelynek és az alkalmasint eljövendő állampolgári akaratnak egyaránt – összegezte a kialakított helyzetet az Átlátszó.

Read more