Connect with us

Kiemelt hírek

Kisvárdai kezdőrúgás, de kibe is?

Megosztás

Magyarországon nincs személyi kultusz, lényegében azt sem tudjuk ezt mit jelent. Mindenkit a saját érdemei szerint tisztelünk és emelünk ki magunk közül. Csak az arra érdemeseket. Így történhetett meg az a puszta véletlen október 31-én vasárnap délután fél háromkor a kisvárdai Várkerti Stadion kezdőkörében, hogy a Kisvárda Master Good–ZTE FC első osztályúnak mondott labdarúgó-mérkőzés kezdőrúgását 53. születésnapján a csapat potentátja Seszták Miklós végezhette el.

kisvárda
Megosztás

Magyarországon nincs személyi kultusz, lényegében azt sem tudjuk, ezt mit jelent. Mindenkit a saját érdemei szerint tisztelünk és emelünk ki magunk közül. Csak az arra érdemeseket. Így történhetett meg az a puszta véletlen október 31-én vasárnap délután fél háromkor a kisvárdai Várkerti Stadion kezdőkörében, hogy a Kisvárda Master Good–ZTE FC első osztályúnak mondott labdarúgó-mérkőzés kezdőrúgását 53. születésnapján a csapat potentátja, Seszták Miklós végezhette el.

Micsoda öröm volt ez a 2023 fizető nézőnek és a több tucat potyázónak

Az egykori fejlesztési miniszter, akit 2017-ben Magyarország 13. legbefolyásosabb személyének tituláltak, azóta alaposan leadott portfóliójából. Pontosabban mivel már csak miniszteri biztos, így nincs annyira szem előtt a „kereszténydemokrata”, maradjunk annyiban KDNP-s országgyűlési képviselő, aki amúgy görögkeleti családban látta meg a napvilágot. 2012-ben az Országgyűlésben a vagyonnyilatkozatok alapján még Seszták Miklós volt a második leggazdagabb képviselő. Azóta sok víz lefolyt a Dunán…

Persze Seszták több pályán is játszik

2010-ben az Oxygen Wellnes céget gründolta, 2011 és 2015 között a Magyar Sakk Szövetség elnöke volt. Seszták 2013-ban még minisztersége előtt mutatta be a „stadion a stadionban” koncepciót, azaz a Népstadion átépítésének grandiózus tervét, amiből azután nem lett semmi. De menjünk vissza Kisvárdára, ahol a csapat névadó szponzora a debreceni Bárány család cége a Master Food Kft. A baromfitenyésztéssel és feldolgozással foglalkozó cég feje, Bárány László idén a leggazdagabbak listáján a 16. helyet szerezte meg 88,3 milliárdos vagyonával.

Érdekesség, hogy a másik debreceni milliárdos család is baromfifeldolgozásban utazik.

A Szabó család vagyonát 58,2 milliárd forintra becsülik. A Tranzit-Ker Zrt. és a Tranzit-Food Kft. alapítója és résztulajdonosa cégei révén több mint kétezer embernek ad munkát. A Tranzit Csoport tavaly a Loki labdarúgócsapatának főszponzora lett, a cégcsoport három évre szóló szerződést kötött a DVSC Futball Zrt-vel.

Seszták Miklós születésnapjára nemcsak egy kezdőrúgást és egy aláírt labdát kapott, a csapat is alaposan kitett magáért és 5-0-ra legyőzte a ZTE-t.

Seszták Miklós és a dedikált labda. Fotó: kisvardafc.hu

A Kisvárda Master Good igazi nemzetközi gárda

A kezdőcsapatban csak két magyar játékos, a kapuban védő Dombó Dávid és a középpályás Ötvös Bence kapott helyet. A Kisvárdában kezdő volt két albán, egy bolgár, egy bosnyák, egy brazil, egy cseh, egy szerb és két ukrán játékos is. Csereként lépett pályára a montenegrói Driton Camaj és a román Claudiu Bumba. A kispadon a portugál Joao Janeiro ül.

Már csak az a kérdés, hogy ennek a nemzetközi gárdának a tetemes havi fizetését, hogyan lehet kigazdálkodni a kétezer fizető néző által biztosított bevételből? Egy biztos a Kisvárda 11 forduló után 23 ponttal vezeti a labdarúgó NB I-et.

Egy hét múlva, vasárnap a Ferencvárosi TC érkezik Kisvárdára…

(Kép: kisvardafc.hu)

(Forrás: Respublika.hu)

Aki egyszer a „jóemberük” volt, az is marad

Nem hagyták az út szélén Seszták Miklóst

 

Kisvárda

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Antal Takács

    2021.11.02 11:08 at 11:08

    Állami foci. Ez vajon Kisvárdán mit szolgál?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük