Szilveszteri bólé, a tökéletes választás! – Recept és videó is dukál az ajánlathoz, nem is egy!
Megosztás
Ha olyan itókát keres, aminek mindenki örül, kellemesen itatja magát, de mégsem üti ki kóstolóját, viszont egész este biztosítja a jókedvet, akkor a tökéletes választás a szilveszteri bólé.
Use your ← → (arrow) keys to browse
Megosztás
Ha olyan itókát keres, aminek mindenki örül, kellemesen itatja magát, de mégsem üti ki kóstolóját, viszont egész este biztosítja a jókedvet, akkor a tökéletes választás a szilveszteri bólé.
A legtöbb háziasszony a jól bevált bóléreceptet keresi, amit nem csak a vacsorásnál tud felkínálni a különböző finomságok mellé. Az ünnep ideje alatt, annyi mindenre lehet koccintani, ezért is lenne kár kihagyni a csodás alkalmat, hogy valami extrát készítsünk a szeretteinknek és barátainknak. Három receptet ajánlunk a figyelmébe minden vállalkozó kedvű háziasszonynak és háziúrnak.
Bólé-történelem….
George Brydges Rodney az 1700-as évek vége felé egy egész napos küzdelemben, San Domingo közelében leverte a franciákat. A fényes győzelmet egy puncspartival szerette volna megünnepelni. Népes tábor gyűlt össze az ünneplésre, azonban nem találtak akkor hordót, amelyben elegendő puncsot tudtak volna összekeverni az ünneplő közönség számára.
George Brydges ezért a sziget egyik villájának a medencéjét takaríttatta ki, majd 4 tonna vizet, 600 üveg konyakot, 600 üveg rumot, 1200 üveg malagát, közel 280 kg cukrot, 2600 darab citromot és narancsot, valamint több száz szerecsendiót öntetett bele.
A mai nevét is így kapta a bólé, amelyet az angol medence szóból kapta: bowle.
Miért pont bólét…?
Kevés fantáziával és kreativitással is könnyedén elkészíthető tipikusan szilveszteri ital, amelyet nagy mennyiségben is könnyedén tálalhatunk a szilveszteri házi bulin, akár egy hatalmas üvegtálban is. Elkészítése mindösszesen valamilyen tömény szeszesitalt igényel (bort, pezsgőt, vagy akár a kettőt együtt), cukrot és gyümölcsöt. Ízlésünknek megfelelően adagolhatjuk a hozzávalókat, a bevállalósabbak a gyümölcsös bólén kívül akár zöldséges változatot is kipróbálhatják.
Ha az erőset részesíti előnyben….
Amire szükségünk lesz:
250 g fagyasztott meggy,
250 g fagyasztott eper,
1 citrom karikázva,
250 g mazsola,
1 liter lehetőleg száraz bor,
fél liter rum, 1 üveg pezsgő
A hideg borral és rummal egyszerűen keverjük össze a gyümölcsöket és a mazsolát, majd tegyük vissza azt a hűtőbe. A pezsgőt érdemes akkor hozzáadni a bóléalapunkhoz, ha már megérkeztek a vendégek. A kellő édesség elérése érdekében nyugodtan használhatunk cukrot, de ha édes pezsgőt választunk, talán el is hagyható.
Horoszkóp, méghozzá az év utolsója! - Az Ikrek szuper napra ébred, a Rák új színben látja a világot..... és Te?