Connect with us

Tech - Tudomány

A kaszinó bónuszok valóban átverésnek számítanak?

Megosztás

Az online kaszinók fő eszköze arra, hogy új játékosokat vonzzanak az oldalukra nem más, mint különféle bónuszok és promóciók biztosítása. Ezeknek a bónuszoknak több típusa van…..

A kaszinó bónuszok valóban átverésnek számítanak?
Megosztás

Az online kaszinók fő eszköze arra, hogy új játékosokat vonzzanak az oldalukra nem más, mint különféle bónuszok és promóciók biztosítása. Ezeknek a bónuszoknak több típusa van. Létezik olyan, amely kifejezetten az új játékosoknak szól, és regisztrálni kell az oldalon ahhoz, hogy megkaphassák azt. A legtöbb esetben befizetést is kell indítani a kaszinónál nyitott számlára. Vannak olyanok is azonban, amelyhez nem szükséges pénzügyi tranzakció, kizárólag a regisztrációért cserébe biztosít a kaszinó valamilyen ingyenes szolgáltatást.

Olyan valódi online kaszinó bónuszok is vannak, amelyek a már korábban regisztrált játékosoknak szólnak. Ennek célja, hogy arra ösztönözzék a játékosokat arra, hogy visszatérjenek az oldalra, és újra játszanak ott. Ezek legtöbbje szintén befizetési bónusz. Van azonban olyan is például, ami a veszteségek egy részét adja vissza a játékosoknak

Általában jellemző, hogy az üdvözlő bónusz egy kaszinó legvonzóbb ajánlata, de a többi bónusz is számos előnyt kínál

Ezeket olvasva azonban sokakban felmerülhet a kérdés, hogy valóban annyira jók-e ezek az ajánlatok, mint amennyire elsőre tűnnek. Ha valami túl szépen hangzik ugyanis, sokszor nem igaz, és azt gondolják, hogy biztosan átverés az ajánlat.

Ez azért van, mert sokan nincsenek tisztában egy kitétellel, amelyet megforgatási követelménynek hívnak. Ez általában minden bónuszhoz kapcsolódik, és mindig feltüntetik a bónusz leírásában. Ez lényegében arra vonatkozik, hogy a bónusz összegét hányszor kell megjátszani ahhoz, hogy a belőle származó nyereményt ki lehessen venni a kaszinónál vezetett számláról. Ha kihasználsz egy online kaszinó bónuszt, és nem voltál tisztában ezekkel a követelményekkel, akkor előfordulhat, hogy megpróbálod kivenni a nyereményedet, mielőtt ez a követelmény teljesülne. Ebben az esetben viszont a kaszinó megtagadja a kifizetést. Éppen ezért gondolják sokan azt, hogy az egész csak átverés volt.

Manapság azonban jellemző az,

hogy ha meglátjuk a „Felhasználási feltételeket”, figyelmen kívül hagyjuk őket, sőt néha még az „Elfogadom” gombra is kattintunk anélkül, hogy valójában tudnánk, mit fogadunk el. A felhasználási feltételek azonban rendkívül fontosak abban az esetben, amikor ingyenes, valódi pénzhez jutunk, amivel játszhatunk.

Egyetlen kaszinó, és valószínűleg egyetlen cég sem fog csak úgy ingyen pénzt adni anélkül, hogy előbb teljesítenénk néhány alapvető követelményt. Ha nem vagyunk tisztában ezekkel a követelményekkel, és mégis elkötelezzük magunkat, akkor is kötve vagyunk hozzájuk.

De mit is jelent a megforgatási követelmény vagy más néven fogadási feltétel?

A gyakorlatban ez egyszerűen az az összeg, amelyet fel kell tenni ahhoz, hogy megkapd a nyereményed.

Például egy nagyon gyakori kaszinó promóció az üdvözlő bónusz. Ez egy befizetéshez kapcsolódó bónusz, amelyhez sok esetben ingyenes pörgetések is kapcsolódnak. Ha a kaszinó 100%-os bónuszt kínál az első befizetésedre, és befizetsz 10.000 forintot, akkor a kaszinó ugyanekkora összeget biztosít bónusz formájában. Tehát összesen 20.000 forint áll majd rendelkezésre a számlán, amelyet játékra költhetsz.

A kaszinó a bónuszhoz kapcsolódva előírja a megforgatási követelményt. Ha ez például 30-szoros, akkor az azt jelenti, hogy az összeg 30-szorosát kell feltenni tétként. Az kaszinónként változik, hogy ez a követelmény csak a bónusz összegére vonatkozik-e, vagy a bónusz és az első befizetés összegére. Éppen ezért nagyon fontos elolvasni a felhasználási feltételeket, hiszen nem mindegy, mekkora lesz a tényleges megjátszási követelmény.

Az előbbi esetben ugyanis, amikor csak a bónusz összegének a 30-szorosát kell megjátszani, akkor ténylegesen 300.000 Ft-tal kell játszani. Ha azonban a bónusz és a befizetés összegére egyaránt vonatkozik a követelmény, akkor 600.000 Ft lesz a megforgatási követelmény.

Ez nem jelenti azt, hogy például 600.000 Ft lesz a játékos vesztesége

Mindössze azt jelenti, hogy összesen 600.000 Ft értékben kell fogadnod, mielőtt kivehetnéd a pénzed. Ez meredeknek tűnik, és nem mondjuk, hogy nem az, de ha a nyereményeid és a veszteségeid viszonylag egyenletesek, és okosan játszol, akkor a megforgatási követelményekkel együtt is nyereséget érhetsz el.

Fontos, hogy mielőtt elfogadsz egy bónuszt, alaposan olvasd végig Általános Szerződési Feltételeket is, mert a megforgatási feltételeken felül további követelmények kapcsolódhatnak hozzá.

Előfordulhat, hogy az csak bizonyos játékokra vonatkozik, mint a nyerőgépek, vagy az összes kaszinójátékra, de a sportfogadásra vagy a pókerteremre nem. Néha alacsonyabb a megforgatási követelmény, ha egy bizonyos típusú bónuszról van szó.

Amikor egy online kaszinóban játszol, és amikor a nehezen megkeresett pénzedről van szó általában, fontos, hogy kutatást végezz

Nézd meg a különböző bónuszokat, olvasd el a feltételeket, és ha elég ésszerűnek tűnnek, akkor nyugodtan igényeld azokat. Ha viszont valami gyanús, akkor kerüld az az adott bónuszt.

Egyetlen kaszinó bónuszt sem kötelező ugyanis elfogadni.

Általában elmondható azonban, hogy a szabályozott, megfelelő engedélyekkel rendelkező kaszinók nem engedhetik meg maguknak, hogy a bónuszokkal átverjék az embereket, hiszen ekkor elveszítenék a működéshez szükséges engedélyeket. Ehelyett gondoskodnak arról, hogy a bónuszokkal való visszaélés ne legyen lehetséges, vagy legalábbis a kockázatokat nagymértékben csökkentsék. A megforgatási követelmények tehát mindössze ezt a célt szolgálják.

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük