Connect with us

Banánköztársaság

A világpolitika sodrásában – Csak bele nem keveredni! – Kiutunk az Európai Unióból

Megosztás

Bekerültem a világpolitika sodrásába, amennyiben a Kormányzati Tájékoztatási Központ ismét szükségesnek látta, hogy fontos, hazánkat is érintő nemzetközi eseményekről e-mailben informáljon. (Amikor oltási regisztrációm alkalmával levelezési címemet elküldtem a mélyen tisztelt KTK-nak, azt ígérték, hogy csak a járvány elleni védekezéshez kötődve küldenek majd leveleket, de sebaj, én minden fontos közügyről szeretek tudni, ezért köszönöm ezt a postát is, ámbár speciel ez – adott tartalommal – alkalmasint jogellenesen küldetett szét az egészségügyi tájékoztatásra szolgáló címekre.)

Megosztás

Bekerültem a világpolitika sodrásába, amennyiben a Kormányzati Tájékoztatási Központ ismét szükségesnek látta, hogy fontos, hazánkat is érintő nemzetközi eseményekről e-mailben informáljon. (Amikor oltási regisztrációm alkalmával levelezési címemet elküldtem a mélyen tisztelt KTK-nak, azt ígérték, hogy csak a járvány elleni védekezéshez kötődve küldenek majd leveleket, de sebaj, én minden fontos közügyről szeretek tudni, ezért köszönöm ezt a postát is, ámbár speciel ez – adott tartalommal – alkalmasint jogellenesen küldetett szét az egészségügyi tájékoztatásra szolgáló címekre.)

Félretájékoztatási gyakorlat

Az eset különösebb figyelmet nem érdemelne, csakhogy ez a személyre szóló posta is vaskosan beleillik abba a kormányzati félretájékoztatási gyakorlatba, amely 12 éve megszokott a Fidesz uralta tömeg-kommunikációs térben. Bizonyára sokan megkapták ezt a csúsztatásokkal, féligazságokkal, hazugságokkal ékes, bosszantó levelet, de akik nem, azoknak is jár, hogy elolvashassák a KTK fölöttébb tanulságos irományát. Ezért úgy gondoltam, tovább adom a levelet portálunk olvasóinak, de némileg szokatlan módon a sorok közé elhelyezett kommentárokkal, kiegészítésekkel gyarapítom az érdeklődő közönség ismereteit a KTK levelében foglalt témákról.

No akkor lássuk!

Tisztelt Hölgyem/Uram! Ezen a héten NATO- és uniós csúcstalálkozókat rendeztek Brüsszelben. A találkozók fő témája az orosz-ukrán háborús konfliktus volt. (Ez a minősítés ravaszul egyenlően felelős felekké teszi a hadakozókat, egyenértékűvé az agresszort a megtámadottal. Ez nem egyszerű tévedés, ez tudatos pimasz kormányzati hamisítás.) Olyan javaslatok kerültek napirendre, amelyekkel szemben meg kellett védeni Magyarország érdekeit.

(Csak nem Magyarország a megtámadott fél? Ki az a cudar, aki Brüsszelben magyar-ellenes javaslatokat tett?!)

Videókapcsolaton keresztül az ukrán elnök is részt vett a csúcstalálkozókon, és külön szólt a magyar delegációhoz.

(Pontosabban Orbán Viktorhoz!)

Volodimir Zelenszkij követelte az energetikai szankciók bevezetését, és arra is kérte Magyarországot, hogy küldjön fegyvereket Ukrajnába.

Szankciók ímmel-ámmal

Orbán Viktor miniszterelnök ezeket a kéréseket elutasította. Megértjük, hogy az ukrán államfő az ukrán érdekeket képviseli, de másoknak is meg kell értenie, hogy mi a magyar érdekeket képviseljük. Hiába vannak olyan külföldi és hazai szereplők, akik ezt követelik, mi nem akarunk belesodródni ebbe a háborúba.

(Ezt úgy értsük, hogy a kormánynak mindegy, hány ember hal meg a szomszédunkban, csak mi nehogy „belesodródjunk a háborúba?” T. KTK! Már benne vagyunk. Özönlenek hozzánk is a menekültek, akiket gondozni kötelességünk; a NATO és az EU tagjaként segítjük Ukrajna védekezését és a „kimaradozós” kormány minden Putyin-ellenes szankciót megszavazott, és ezt jól tette, ámbár ímmel-ámmal tette, és a végrehajtást szabotálja. /V.ö.: Paks II, kémbank/ Ez volna a „magyar érdek”?)

Fegyvert mi aztán nem!

A NATO-tárgyalásokon a miniszterelnök egyértelművé tette, hogy Magyarország nem küld katonákat Ukrajnába.

(Nagyon helyes! Katonákat a NATO sem küld Ukrajnába.)

A csúcstalálkozón elfogadták azt is, hogy fegyvereket sem küldünk, és nem is engedünk át fegyverszállítmányokat.

(Ha fegyvereket nem is küldünk, szállítmányokat azért átengedünk. Érvényes kormányhatározat szerint, ha a fegyverszállítmány nem közvetlenül Ukrajnába tart, hanem valamely szomszédos NATO tagországba, vagyis Szlovákia vagy Románia felé, minden további nélkül áthaladhat országunkon akkor is, ha a végállomás Ukrajnában van.)

Ezt azért tudtuk elfogadtatni, mert a legfontosabb közös NATO-cél továbbra is az, hogy a háború semmiképpen ne lépje túl Ukrajna határait.

(„Ezt azért tudtuk elfogadtatni, mert a…” szövetségeseink csak legyintettek ránk, erre a hitvány, képmutató, valójában senkit meg nem tévesztő orbáni politikára. Egyebekben pedig rövidesen NATO katonák települnek Magyarországra, és ezúttal nagyon jó, hogy idegen seregek jönnek védelmünkre, bármit is fecseg Szijjártó, a külügyér.)

Az energiaimport súlyos dilemma

Az ukrán elnökön kívül más országok is javasolták, hogy az Oroszországot érintő szankciók terjedjenek ki az energiaszektorra is. Ez ellentétes Magyarország érdekeivel, különös tekintettel arra, hogy a hazai háztartások 85 százalékát gázzal fűtik, és kőolajimportunk 64 százaléka is Oroszországból érkezik. Ezért ezt a javaslatot – néhány másik országgal együtt – elutasítottuk, így hazánkba továbbra is érkezik majd gáz és olaj.

(Ez véletlenül igaz. Európát, s benne hazánkat nagyon érzékenyen érintené az orosz energiahordozók importjának korlátozása vagy teljes tilalma, habár a G7 cikke szerint a kormány állításival ellentétben mostanság igencsak drágán vesszük meg az orosz gázt. Más oldalról viszont Oroszország talán éppen ennek hatására lenne kénytelen a támadás leállítására és a visszavonulásra. Vajon van Orbán Viktornak, vagy a nyomában lihegő macskajancsi külügyminiszternek más, hatásos javaslata a mielőbbi béke érdekében? Nincsen!)

A családok! A magyar családok!!!

A legfontosabb célunk továbbra is az, hogy megőrizzük Magyarország békéjét és biztonságát. Elítéljük az orosz katonai beavatkozást, aggódunk Ukrajna területi épségéért, segítséget nyújtunk a bajbajutottaknak, de nem engedhetjük meg, hogy a háború árát a magyar családokkal fizettessék meg.
Tisztelettel: Kormányzati Tájékoztatási Központ

(Hát ez elég langyos-húgyos kis dorgálás volt Moszkvának. Az ukrán elnök – teljes joggal – ennél lényegesen erőteljesebb állásfoglalást követel. Egyebekben pedig a menekültek ellátásának költségeire az EU külön e célra létre hozott alapjából Magyarország is kap 300 millió eurót, ebből remélhetőleg (talán) jut a menekülteknek is. Különben a magyar családok, a karitatív szervezetek és a civilek a háború első napjától kiválóan vizsgáztak, mert azonnal megkezdték a menekültek fogadását és ellátását, mielőtt a mélyen tisztelt „Csak bele nem keveredni”- kormány tudomást vett volna a vészhelyzetről, és elkezdett volna aggódni a magyar családokért.)

Egyszerű hamisítvány

A magyar kormány és személyesen Orbán Viktor pocsék munkát végez az ukrajnai háborúval összefüggésben. Még tagjai vagyunk a NATO-nak és az EU-nak, de igazi szövetségesünk valójában már egy sincs, barátunk meg aztán …talán ha egyedül az orosz-párti Szerbia maradt. Úgy lehet, Orbánnal kifelé tartunk szövetségeinkből. Az EU-ból biztosan, de a jelek szerint a V4-ekből is.

Tisztelt KTK! Köszönöm levelüket akkor is, ha tájékoztatásuk több lényeges tényt illetően csupán egyszerű hamisítvány. De talán éppen ezért segíti a választókat a tisztánlátásban, és így tapasztalatokkal gazdagabban dönthetnek április 3-án arról, hogy melyik lista, melyik jelölt mellé húzzák az x-et.

Kapcsolódó

 

A világpolitika sodrásában – Csak bele nem keveredni! - Kiutunk az Európai Unióból

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük