Connect with us

Kerítésen innen

Orbán Viktor családja és barátai zsebébe szivárognak az uniós pénzek

Megosztás

Égbekiáltó korrupcióról van szó. Az európai pénzek Orbán Viktor, valamint családja és barátai zsebébe szivárognak.

Megosztás

A  Frankfurter Rundschau készített interjút Katarina Barley-val, az Európai Parlament német szociáldemokrata alelnökével egyebek közt a magyarországi korrupcióról és Orbán Viktor „orosz előőrsként betöltött befolyásáról” – írta meg az RTL.hu.

„Orbán Viktor tizenkét éve rombolja a demokráciát hazájában. Ráadásul égbekiáltó korrupcióról van szó. Az európai pénzek az ő, valamint családja és barátai zsebébe szivárognak. A kérdés tehát az lenne, hogy miért csak most van ez a lépés” – válaszolta a politikus arra a kérdésre, hogy mi lehet a mögött, hogy Orbán Viktor újraválasztása után jelentette be az Európai Bizottság, hogy csökkentik Magyarország uniós forrásait.

Katarina Barley azonban rossznak tartja az időzítést, szerinte már régen alkalmazni kellett volna a jogállamisági mechanizmust. Szerinte az, hogy a választás után jelentették be az eljárás megindítását

alátámasztja Orbán narratíváját, miszerint az EU a magyar nép választását bünteti, és persze nem erről van szó. A korrupció ellen lehet fellépni az eszközzel. Ezt fogja megérezni Orbán, aki visszaél az európai pénzekkel, hogy leigázza magának az államot.

Arra a felvetésre, hogy Orbán hajlandó rubelben fizetni az orosz gázért, Barley azt mondta: előre látható volt, hogy ez fog történni.

„Orbán régóta Vlagyimir Putyin szövetségese, és korábban is nyitott neki ajtókat”

Az esetleges további, Oroszország irányába tett lépésekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: Orbánnak már nem kell törődnie senkivel.

„Még erősebben megéljük, hogy Orbán Viktor Oroszország előőrse Európában. Úgy gondolom, a politikája valóban árthat az EU-nak. Hiszen Oroszország mindenféle információhoz hozzáfér rajta keresztül.”

Az Európai Parlament alelnöke szerint nehéz megjósolni, hogy Orbán mennyire nyíltan fogja ellenezni az Oroszország elleni szankciókat, de meg fogja tenni.

„És ez nem korlátozódik a háborúra. Ezt láttuk a múltban. Megpróbálta megakadályozni a Kínával szemben az ujgurok elleni emberi jogi jogsértések miatti uniós szankciókat” – tette hozzá.

Forrás: RTL.hu

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Szabo Gaborne

    2022.04.18 10:06 at 10:06

    Orbant mar reg elkellett volna tavolitani a miniszterelnoksegi posztjarol!
    12 eviglopta az eberek penzet!
    Az Unios tamogatasokat,mert abbol senki eggy fillert nem latott!
    Mind a haverok csaladja es a sajat zsebebenn landolt!
    A megvett buta melyszegenysegbenn eloket megvette es raszavaztak ujbol!
    Ez igy nemferr!
    Orbant az Europai Unionak valami modon elkell tavolitani,es ujj miniszterelnokot valasztani,aki megkapja az Unios penzeket ,es mindent a helyere tesz!
    Hogy a magyar nep ne nyomorogjon!
    Mert ha Orban marad itt teljes nyomorba lessz teve az orszag!
    Es nemmegyunk semmire!
    Teljes vagyonelkobzast,A banki szamlait befagyasztani neki ,csaladjanak es a nerrnek mingyart lessz penz!
    Es kitoloncolni az orszagbol csaladostol oket!,,
    OK tettrk ide az orszagot ahova jutottunk!
    Es ezert Az Europai Unio tegyen pontot az ugy vegere!
    Orbant eltavolitani a nerr haverokkal eggyutt!
    Koszonom!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük