Connect with us

Kerítésen innen

Csütörtökön eldől, hogy a közvilágítást péntek és szombat kivételével hajnali 0:00-4:00 között lekapcsolják-e

Megosztás

„A háborús veszélyhelyzet miatt kialakult energiahiány, illetve a brüsszeli szankciók okozta drasztikus energiaár-emelkedés hatalmas terhet ró Szolnok városára is!” – értesítette a város lakóit közösségi oldalán Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere a csütörtöki közgyűlés előtt.

Csütörtökön eldől, hogy a közvilágítást péntek és szombat kivételével hajnali 0:00-4:00 között lekapcsolják-e
Megosztás

„A háborús veszélyhelyzet miatt kialakult energiahiány, illetve a brüsszeli szankciók okozta drasztikus energiaár-emelkedés hatalmas terhet ró Szolnok városára is!” – értesítette a város lakóit közösségi oldalán Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere a csütörtöki közgyűlés előtt.

Sötétség, hideg …..

Ez lesz az elmúlt évek egyik legfontosabb döntése Szolnok város életében…

Az energia árának emelkedése az idei évre tervezett 777 millió forinton felül további 700 milliós kiadást jelent városunknak! Jövőre a mostani árakkal számolva 4,1-4,7 milliárd forintot kell elkülönítenünk a gázra és az áramra. A helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy világszerte komoly gondokat okoz az energiaárak ugrásszerű emelkedése, különösen igaz ez Európára.

Ebben a szituációban nincs helye taktikázásnak, felelősen kell döntenünk és cselekednünk azért, hogy megőrizzük a város likviditását, s garantálni tudjuk a legfontosabb önkormányzati ellátások további működését.

Csütörtökön eldől….

Néhány fontosabb intézkedés, melyről csütörtökön a közgyűlés dönt majd:

  • Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ régi épülete télire bezár.
  • A Szolnok TV átköltözik az Agórába és a Baross út 1. szám alatti irodaházba.
  • A Szigligeti Színház decembertől február végéig bezár, nem lesznek előadások.
  • A RepTár – Szolnoki Repülőmúzeum januárban és februárban bezár.
  • A Tiszaligeti Sportcsarnok bezár, csak a Szolnoki Olajbányász mérkőzéseire nyit ki.
  • A Damjanich János Múzeum egyes épületei télre bezárnak.
  • A Verseghy Ferenc Könyvtár fiókkönyvtárai télire bezárnak, a megyei könyvtár felső két emeletét lezárjuk.
  • A Véső úti strand télen nem nyit ki.
  • A közvilágítást péntek és szombat kivételével hajnali 0:00-4:00 között lekapcsoljuk.
  • A város óvodái, bölcsődéi működnek, néhány drágábban fűthető épületből átköltöztetjük a csoportokat modernebb épületekbe.
  • A városházán a központi fűtést 18 fokra állítjuk, a további rezsicsökkentő megoldásokat vizsgáljuk.

A fentiekkel a villamosenergia felhasználás 34%-át, a gázfelhasználás 26%-át tudjuk megtakarítani.”

-írta a polgármester.

Nagy kérdés, hogy mire számíthat az ország többi településén lakó polgár? Teljes lesz a sötétség, vagy….?

Vásárhelyi Mária különvéleménye.

„Jó lenne, ha legalább az ellenzéki politikusok és a média-csinálók észre vennék, hogy Orbánék most ugyanazt csinálják a háborúval, amit a menekültkérdéssel, Sorossal, az LMBTQ propagandával vagy az óvodások nemváltó műtétével csináltak.

Teljesen tudatosan az abszurditásig fokozzák a veszély mértékét, félelemet, háborús hisztériát szítanak azokkal az intézkedésekkel, amelyeket állításuk szerint a háború miatt kell meghozniuk.

A 18C fokos munkahelyek megkövetelése teljesen képtelen és indokolatlan, 18 fokban nem lehet artósan munkát végezni. Viszont lehet nagyon pokrócban fagyoskodni, kesztyűben ütni a billentyűket és nagyon szarul érzeni magunkat a munkahelyeken. A külső munkahelyeken a védőtea betiltása embertelen képtelenség. Ahogy hallom állami intézményekben most rendfenntartó egységek masíroznak szobáról-szobára és ellenőrzik, hogy senkinek semmilyen saját tulajdonú elektromos eszköze nem lehet bedugva a konnektorba. Még a telefontöltője sem! A dolgozók nem főzhetnek teát és nem tölthetik a telefonjukat a munkahelyen. A tűzoltók, a vasutasok, a rendőrök, miután órákat fagyoskodtak kint munkavégzés közben, visszatérve a munkahelyükre csak 18C fokon „melegedhetnek”.

Mindez teljesen indokolatlan, megalázó és nevetséges. Nemcsak azért, mert minden szakértő elmondta, hogy erre a télre van elegendő áram és gáz nálunk, hanem azért is, mert ezekkel a látszatintézkedésekkel lényegében semmit nem lehet megtakarítani. Az egész pánikkeltés csak arra jó, hogy legyen mivel ijesztgetni a lakosságot és legyen kire ráfogni a gazdasági csődöt, amelybe az Orbán kormány katasztrofális gazdaságpolitikája navigálta az országot.

Ha a „háborús inflációtól”, a „háború miatti energiahiánytól”, a háború kiterjedésétől való félelemet sikerül ugyanúgy felpörgetni, ahogy a menekültektől, Sorostól, LMBTQ közösségtől vagy az óvodai nemváltó műtét rémével sikerült, akkor

ismét egy olyan kétségbeesett rettegés válik uralkodóvá a társadalom jelentős részében, hogy „nem baj ha lopnak, nem baj, ha drága a kenyér, nem baj, ha fázunk” mert van egy mind ezeknél sokkal nagyobb veszély, amelytől csak Orbán tud megvédeni minket. („Nem baj ha hull a hó, csak vadász ne jöjjön”)

Ezt a kormányt, a propaganda útján megállás nélkül sulykolt félelemkeltés és Orbán nem létező védőszárnyainak hangos csattogtatása tartja hatalomban egy évtizede.

A félelemkeltés olyan mint a drog, egyre nagyobb adagokat kell adni ahhoz, hogy működjön.

A háborúnál nincs félelmetesebb dolog és ha Orbánéknak sikerül elhitetni, hogy kizárólag Orbán tud megvédeni minket a háborútól, akkor továbbra is minden gazemberséget el fognak nézni nekik.”

FRISS!

Szerző