Connect with us

Ez a nap

Úgy tűnik, az Emminek esze ágában sincs elismerni az „offshore Soros-egyetemet”

Megosztás

Nem az amerikai diplomát kiadó offshore Soros-egyetemet (CEU) akkreditálta a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) – közölte a sajtóban megjelent hírekre reagálva az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel.

Enyhén szólva, furcsa közlemény

A CEU előző nap arról számolt be, hogy a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság „az ötévente esedékes felülvizsgálatát követően megújította az egyetem magyar jogi entitása, a Közép-európai Egyetem intézményi akkreditációját”.

A minisztérium csütörtöki közleményében azt írta, hogy a MAB a magyar jogszabályok alapján jogszerűen működő, magyar oklevelet kiadó Közép-Európai Egyetemet akkreditálta az intézmény saját kérelmére, ugyanis 2017. december 31-én lejárt az öt éves intézményakkreditációja.

„Az amerikai jog szerint működő, az amerikai akkreditáció hatálya alatt működő, amerikai diplomát kiadó, offshore-nak számító CEU-val kapcsolatban továbbra is folyik a vizsgálat arról, hogy folytat-e egyáltalán honos országában képzést. A törvények minden egyetemre, a Soros-egyetemre is vonatkoznak” – fogalmazott a minisztérium a közleményben, álhírnek minősítve a sajtóban megjelent, a CEU-akkreditációjára vonatkozó híreket.

(Forrás: MTI)

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük