Connect with us

Banánköztársaság

Juszt László kérdez, hátha ezúttal nem talál süket Orbánfülre

Megosztás

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. Az év 24. hetében ezeket tartotta volna aktuális „megérdeklődni valónak” Orbán Viktor szokásos pénteki „interjúja” alkalmával….

Megosztás

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. Az év 24. hetében ezeket tartotta volna aktuális „megérdeklődni valónak” Orbán Viktor szokásos pénteki „interjúja” alkalmával….

Egyre több a kérdés….

  • Felcsút népessége 1.899 fő (2019 évben, KSH), ami Magyarország népességének 0.02%-a. Magyarország településeinek száma: 3.114. Közülük 2.350-nek van annyi, vagy kevesebb lakosa, mint Felcsútnak. Úgy gondolja, hogy e 2.350 település lakói együtt sem érnek annyit, amennyit az elmúlt években a közös kasszából az Ön faluja kapott?
  • Az Ön minisztere, Nagy Márton azt nyilatkozat: “Az energiaárak hatása és az árfolyam leértékelődése együttesen 60-70 százalékban felelős az inflációért, 20-30 százalékban pedig az ár-profit spirál.” Nem kellene figyelmeztetni, hogy megfeledkezett a “háborús infláció” dumáról?
  • Azt is Nagy Márton mondta, hogy “közép- és hosszú távon a magasabb fejlettség mellett úgyis EU-forrás nélkül fogunk működni.” Akkor érthetetlen, hogy mi a fenének erőlködik annyira Brüsszelben Navracsics? Nincs ennek egy kicsit olyan színezete, mint amikor az agresszív kismalac leesik a bicikliről. “Kuss, én így szállok le!”?
  • Mennyiben számít hivatalos útnak az, hogy Isztambulban megnézte a BL döntőt? Vagy a honvédségi gép már nem is a HM-é, hanem az Öné?
  • Ön miniszterelnöki esküjében ezt mondta: “Magyarország törvényeit betartom és másokkal betartatom”. Csak két példát mondok az igen széles választékból arra, hogy még a saját maguknak kreált törvényeket sem tartatja be. Nyilván hallott arról, hogy a MOL totál szabálytalanul nyerte el a szemét koncessziót. (Csak zárójelben: ugyanúgy, mint az olasz maffia!) A másik, olyan valaki kapta meg a Magyar Állami Operaház főigazgatói posztját, aki a zsűri értékelése szerint az első három közé sem került be. Ön élvezi azt, hogy az egész országot hülyére veszi?
  • Miközben Navracsics és Varga folyamatosan azt a lemezt ismétlik, hogy már sikerült is megállapodni az Unióval, aközben az Ön új “csodaközgazdásza” azt mondja, hogy “uniós pénzek nélküli élet következik. Kinek van igaza?
  • Hogy mondhatja azt, hogy „év végére egyszámjegyű infláció lesz”, amikor – csak egy, de lényeges elem – 13 százalékkal emelték meg az üzemanyag jövedéki adóját, ami literenként kb. 30-40 forintot jelent. Elárulom ez minden árucikkben – igaz, csak azokban, amiket szállítani kell – meg fog jelenni. Önnek tényleg semmi fogalma nincsen a közgazdaságtan alapvető folyamatairól?
  • A pénzügyminisztere a jövő évi költségvetés ismertetésekor azzal kábított, hogy a kormány a 2024-es költségvetés tervezetében 3200 milliárd forintot szán egészségügyi célokra, s ez 420 milliárd forinttal több, mint idén. Csak azt nem tette hozzá, hogy ez 7,62 százalékot jelent. Ez egy 25 százalékos infláció mellett – ami ma van – pofon a … Még a reálértéken tartást sem éri el! Mi ez, ha nem megszorítás?
  • Lehet, hogy titkot árulok el Önnek, ha megismétlem a régi tételt: “az infláció a szegény ember adója”. Bár ez Önt, a családját és az elvtársait nem érinti. Van arról valamilyen elképzelése, hogy meddig lehet a szegényeket elnyomva tartani, még inkább kifosztani? Esetleg emlékszik még a marxi tételre, amely szerint a mennyiségi változások egy ponton minőségi változást hoznak?
  • Az Ön államtitkára a következő nyilatkozatot tette: “Orvoshiány miatt novemberig szünetel a kardiológiai szakrendelés a Péterfyben.” Ezt a novemberi határidőt honnan vette? Ön mondta meg neki? Ha igen, akkor mire alapozta?
  • Egy titkos kormányhatározat rendelkezik arról, hogy 2.614 álláshely szűnik meg jövőre az államigazgatásban. Nem értem. Hogy derült ki, hogy ezekre az emberekre nincsen szükség? Ha viszont így van, akkor kinek a felelősége, hogy eddig indokolatlanul vettek fel milliós fizetéseket?
  • Mint közismert Robert Fico – mint Ön, vagy Kövér – kommunista káderként kezdte. Már a kilencvenes években magyarellenes politikusnak számított, azért lobbizott, hogy a Magyar Koalíció Pártja (MKP) ne lehessen tagja a kormánynak. Most – úgy látszik – Ön mégis neki drukkol a szeptemberi választásokon. Csak azért, mert ugyanolyan Putyin-barát, mint Ön?

Szerző