Connect with us

Banánköztársaság

Juszt László: már ne vegye zokon, de ennyire “beszari”…?

Juszt-matek a 38. hétre: 80 milliárd + napi 400 millió, azaz 36.8 milliárd = tesók között 116.8 milliárd forint
Megosztás

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. Most Orbán Viktor legújabb produkcióiról mondta el a véleményét.

„A “felcsuti Ramszesz” (by Bödöcs)

már csak arra veszi a bátorságot, hogy bemenjen az általunk fizetett, de sajátjaként kezelt, állami rádióba, hogy hülyítse a népét. Mivel ott a valós kérdések soha nem hangzanak el, legalább az utókornak maradjon meg, hogy nem az újságírókon múlt…

Miféle kampány az, amikor egy eldugott magtárban, az Ibolya presszóban tart kampány nagygyűléseket? Már ne vegye zokon, de ennyire “beszari”, vagy tudja, hogy már nem lehet összeterelni megfelelő számú birkát?

Ön azt nyilatkozta: “ha nem lenne háborús helyzet, a GDP nem 2,5 százalék lenne idén, hanem annak kétszerese.” Nyilván nem figyelt oda, de vagyunk néhányan, akik évek óta mondjuk, “ha nem tartana fenn háborús vészhelyzetet, akkor sokkal jobban állna az ország.” Ön csak most jött erre rá?
Azt is nyilatkozta, hogy “Féltem Európát.” Önt évtizedekkel megelőzve mondta ugyanezt az egykori cseh elnök, az író Vaclav Havel. Arra gondolt Ön is, mint ő?
Hogy van az, hogy mindenki spóroljon az üzemanyagáron, menjen tönkre a kis kutak üzemeltetője, csak az állam tartja változatlanul az adóhányadát?

Úgy hírlik,

hogy egy sor sajtópert indított azok ellen a kiadványok ellen, amelyek szemlézték a külföldön megjelent információt, miszerint a SPAR azt nyilatkozta, hogy Ön azt kérte a cégtől, hogy egy rokonának adjak belőle x százalékot. Rendben. Erről majd dönt a bíróság.

De miért nem indított pereket – ezer más esetben – például akkor, amikor arról írtak, hogy közpénzből építette a stadiont a falujában?

  • Miért nem indított pereket akkor, amikor arról írtak a 90-es években, hogy a Fidesz székház eladásából vették meg apukája kőbányáját?
  • Miért nem indított pert akkor, amikor arról írtak, hogy a veje milliárdokat kap a közösből a vállalkozásaihoz?

És még ezer más esetben… De leginkább!

  • Miért nem perelte be a SPAR vezérét, akitől az információ származik? Miért nem perelte be az információt elsőként közreadó Lebensmittel Zeitungot?

Ja! Hogy azokat nem magyar bíróságon kellene perelni? 

Bod Péter Ákos közgazdász, az MNB korábbi elnöke úgy nyilatkozott, hogy “a költségvetés összedőlt, és ezt a kormány is látja, és azt gondolják, hogy a választások után lesz egy konszolidálás”. (Magyarul megszorítás!!!) Azzal folytatta, hogy egy fokra vagyunk a bóvlitól, nálunk jobb helyzetben van Bulgária, velünk egy szinten van Kazahsztán. Ezt Ön sikernek könyveli el?”

Szerző