Connect with us

Blogbazár

Jocó bácsi kiakadt: most már mindent értek, de elfogadni ezt soha sem fogom tudni

Jocó bácsi kiakadt: most már mindent értek, de elfogadni ezt soha sem fogom tudni
Megosztás

Jocó bácsi annak ellenére, hogy kénytelen volt felhagyni a fizetett pedagógus léttel, nem szűnt meg tanárnak, gyerekszerető vérbeli pedagógusnak lenni és ez alighanem így is lesz, akárhova veti is az élet. Bár mindannyian úgy járnánk jobban, ha visszatérne a pályára. Talán majd egyszer?

Tessék???

„Ha egy állandóan megértő környezetben nő fel valaki, az nem tud felnőtté válni.”

Mondta ezt egy vitán egy neves oktatáskutató, egy erre szakosodott intézet igazgatója. 2024-ben – kezdte rá nem jellemző felháborodással posztját Jocó bácsi, majd így folytatja:

Azt hittem, rosszul látok, aztán meg azt, hogy rosszul hallok. De nem. Tényleg elhangzott ez így. Utalt ezzel arra, hogy a gyerekeknek ez nem jó, a mai pedagógia pedig ugye többnyire ezt próbálja képviselni, sőt, én is ezt vallom pedagógusként. Döbbenet.

Ezért tartunk itt

Mondjuk ő korábban azt is kifejtette, hogy a poroszos nevelés mennyire szuper, szóval azért annyira nem lepődtem meg. De ebből is látszik, hogy a mai oktatási rendszer alapvetően mit képvisel. Ahogy a következő mondata is:

„… egy közoktatás nem tud más lenni, mint egy ésszerűen, közpénzből működtetett gépezet.”

Igen, egy oktatáskutató gépezetként tekint az oktatásra, és ezzel meg is magyarázza, miért nem lehet egyénre szabni az oktatást, miért nem kell az egyéni igényeket figyelembe venni. 2024-ben. Igen, ezért tartunk itt. A szülők pedig jó lesz, ha tudomásul veszik ezt, mert sajnos ma efelé megyünk. Villámgyors léptekben. Most már mindent értek. De elfogadni ezt soha sem fogom tudni…

Ezeket olvasta már?

Szerző