Connect with us

Banánköztársaság

És nem ég le a bőr a po…arcukról… – Hétvégi Jusztságok

Juszt-matek a 38. hétre: 80 milliárd + napi 400 millió, azaz 36.8 milliárd = tesók között 116.8 milliárd forint
Megosztás

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. Ezúttal a hétvégén posztolt bejegyzéseiből válogattunk.

„Vicceken törni a fejünket, vicceket írni teljesen felesleges

Egyszerűen csak figyelni kell a kormány munkáját, s azt leírni. Jó! Tudom, hogy nem ez a felhőtlen humor, de ha komolyan vesszük, abba bele lehet rokkant.

Itt van például a FUDAN egyetem, amely az alapítvány megalakításakor deklarálta a kínai kommunista párt szolgálatát. Illetve az egyeteme nincsen itt! Csak az alapítvány, amit a kormány a működtetésére hozott létre.

Tudjuk, 2023-ban leállt még az előkészítési munka is az egyetem körül.

Azóta, egy év alatt az alapítványnak volt három főigazgatója és az állami vagyonjuttatásból csaknem egymilliárdos bevétele.

Mire? A semmire! Ne kezdjem el sorolni, hogy közben mi mindenre mondják, hogy “arra nincsen pénz…” Közben az 5 kuratóriumi és 3 felügyelőbizottsági tag minden hónapban veszi fel az állami juttatásból kapott tiszteletdíját egy olyan kuratóriumból, amelynek a léte totálisan értelmetlen, s törvényesen is megkérdőjelezhető. És nem ég le a bőr a po…arcukról.”

„Komolyan mondom kezdem irigyelni a fideszes választási “szakértők” fantáziáját

Ennél frappánsabb megoldást nem tudnék elképzelni. Mint közismert az I. kerületi Battyhány téri, 77 férőhelyes öregek otthonába bejelentettek 800 venezuelai “menekültet”, akik a letelepedési engedéllyel választó jogot is kaptak.

A képlet végtelenül egyszerű. A választás napján a mozgó urnát kiviszik az öregek otthonába, ahonnan 800+77 Fidesznek kedvező szavazattal mennek vissza a számlálásra.

V. Naszályi Mártának meg “csengettek”. Az első kerületet egyszerűen bekebelezik. Egyszerű. És hány ilyen lesz?”

Csak úgy az utóbbi hírrel kapcsolatban….

Böröcz László, a Fidesz-KDNP I. kerületi polgármesterjelöltje is regált V. Naszályi Márta regnáló baloldali kerületvezető azon kijelentésére, mi szerint több száz – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Idősek Otthonába bejelentett – venezuelai menekült szavazhat az I. kerületben a Fideszre. Minderről állítása szerint, választói névjegyzékből értesült. Böröcz egyik legutóbbi Facebook-bejegyzésében azt írta,

Menekültek ellen uszít V. Naszályi Márta, ha a hatalma megőrzése a tét.”

Majd azzal folytatta,

„számos bizonyítékunk van rá, hogy nem mond igazat”,

majd megfejelte:

„Hogy kétségbeesésében tesz-e uszító nyilatkozatokat, vagy nála ez is belefér-e a kampányba, azt a lelkiismeretére bízzuk”.

Böröcz ezután pontokba szedte, hogy mit kell tudni a magyar származású venezuelai menekültekről és az I. kerületi lakcímükről. A felsorolásban emlékeztetett, hogy az elnyomó venezuelai baloldali diktatúra és a polgárháború elől milliók menekültek el. Köztük magyar felmenőkkel bíró venézek is.

„Ebből is egyértelmű, hogy a menekültek már 2019 őszén is itt voltak, amikor V. Naszályi Mártát polgármesterré választották”.

A fideszes polgármester jelölt azt is ismertette, hogy a Szeretetszolgálat szerint menekült emberek és lakcímmel nem rendelkező rászorulók (például hajléktalanok) számára azért biztosítanak lakcímet, mert Magyarországon a legtöbb ügyintézés nem lehetséges enélkül. A Máltai Központ azért jelenti be őket, hogy megkezdhessék dokumentumaik rendezését. Az eddigiekhez pedig azt is hozzáfűzte, hogy nem véletlen, hogy évek óta ebben a körzetben a legalacsonyabb a választási részvétel:

„a kerület átlagához képest: 2018-ban ~8, 2019-ben ~10, 2022-ben pedig ~15 százalékponttal volt alacsonyabb ezen a környéken a választói aktivitás, mint a kerület egészében”.

Posztját azzal zárta, hogy

„V. Naszályi Márta a kiszolgáltatott emberekre, a menekültek emberi méltóságára sincs tekintettel, ha a hatalma megőrzéséről van szó. Június 9-én a választók arról is döntenek, hogy ilyen polgármestert szeretnének-e az I. kerületnek”.

Szerző