Connect with us

Banánköztársaság

Orbán még mindig az álmok világában él – Juszt László 25. heti kérdés-csokra

Juszt-matek a 38. hétre: 80 milliárd + napi 400 millió, azaz 36.8 milliárd = tesók között 116.8 milliárd forint
Megosztás

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. 2024. 23. hetében ezekre a kérdésekre vár(na) választ Orbán Viktortól….

„25. hét. Orbán még mindig az álmok világában él

Számára csak az a gazdaság, csak az a foci, csak az a politika létezik, amit elképzel. Minden más csak a valóság félreértelmezése.

  • Az újságolvasónak az az érzése, hogy Ön egy párhuzamos univerzumban él. Azt nyilatkozta, hogy “Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát” és ebben a legnagyobb bűnös az Európai Néppárt.” Önnek persze annyiban igaza van, hogy valóban a Néppárt lesz majd 200 képviselővel és 13 állam- és kormányfővel a legnagyobb, vagyis a legtöbben szavaztak rá. De ha ez így van, akkor miért is jelenti ez azt, hogy “Brüsszel az emberek, a többség akaratával szembe megy”?
  • Az önkormányzati tulajdonban levő szakrendelőkre 2024-ben az önkormányzatok a beruházási támogatások 80 százalékát fizetik ki. Azaz, tulajdonosi támogatások nélkül idén gyakorlatilag nem lenne érdemi felújítás vagy beruházás a szakrendelőkben. Ehhez képest, most bejelentették ezeknek az “államosítását” is. Pár évvel ezelőtt még azt mondta, hogy az állam a legrosszabb gazda. Arról nem beszélve, hogy ebben az esetben a szakdolgozók elhagyják az intézményeket. Hobbiból verik szét ezt az ellátást is, vagy már megvannak azok a rokonok, akik majd megkapják az államtól?
  • Gyurcsány Ferenc arról nyilatkozott, hogy a lemondást mérlegeli. Ha belegondolunk abba, hogy Önöket évek óta összeköti mind az ellenzék, mind a kormánypártok közönsége – mint akik egymás nélkül már nem is léteznének – nem lenne ideje Önnek is ezen gondolkozni?
  • Mi haszna van Önnek abból, hogy miközben a nemzetközi tőzsdén 94 forintért adják a gázt, addig Ön az oroszoktól 101 forintért veszi, azaz folyamatosan drágábban, mint vehetné?
  • Nem árulok el titkot. Ön nem élvez közszeretetet az Unióban. Két zöldpárt most online peticiót indított. Mint írják: „Rendkívül káros lenne az Unió jó hírnevére, ha a jelenlegi magyar kormány képviselne bennünket, európaiakat bármilyen minőségben, közvetlenül az európai választások után”. Erre sem volt még példa. Ugye most büszke magára?
  • “Nincs felelősségem a megosztottságban, én a béke embere vagyok“, majd köszönés nélkül utasította el politikustársa kézfogását. Nem érez ebben némi ellentmondást?
  • Az Európai Unió Bírósága összesen 200 millió euróra, plusz napi 1 millióra bünteti Magyarországot, amiért a kormány nem tartotta be az uniós menekültügyi szabályokat. Ön lényegében azt mondta: tesz az ítéletre. Minden magyar ember tegyen így az ítéletekkel? (Ja! A mai nappal 2.800.000.000 tartunk.)
  • “Reszkess Németország! Indulnak a magyarok…” Ezt Ön írta ki az oldalára. Jelenleg – nulla ponttal – a csoportunk utolsó helyén állunk. A hét végén még a skót válogatottal van egy mérkőzésünk. Most reszkessenek a skótok?

Kapcsolódó

Szerző