Connect with us

Banánköztársaság

Milyen pozíciók léteznek még, amelyekre a család igényt tart? – Juszt László 23. heti kérdései a miniszterelnökhöz

Miközben Orbán békeröpköd, a fizetendő bírságunk mára 80 milliárd + 10.8 milliárdra nőtt - Juszt László 28. heti kérdései
Megosztás

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál. 2024. 23. hetében ezekre a kérdésekre vár(na) választ Orbán Viktortól….

„A 23. héten mindenki a választásokra koncentrál.

Amint az a titkos országjárásból kiderült, ő is. Lássuk hát az eheti miniszterelnöki interjú kérdéseit.

1.) Számomra nem volt meglepetés, hogy az unokaöccsét, Vitézy Dávidot szeretné Budapest főpolgármesteri székében látni.

Milyen pozíciók léteznek még, amelyekre a család igényt tart?

2.) Van a pofátlanságnak egy szintje, amivel az átlagember már nem tud mit kezdeni. Miközben az Ön politikájában évtizedek óta a bevándorlás- és idegenellenesség a legfontosabb elem, aközben kínai nyelven írt levelekben agitálja a betelepedett kínaiakat a Fidesz a jelöltjeinek megválasztására.

Ezt korrektnek tartja?

3.) A héten Geszten azt mondta: “Mi, magyarok döntünk a saját sorsunkról.”

Ezt annak ismeretében – hogy minden betelepülő, bárhonnan is és bármennyi időre is érkezett választó jogot kapott – viccnek szánta?

4.) Tasó László, Nyíradony és környékének fideszes parlamenti képviselője a Fidesz által kiadott választási újságban romákkal riogat, amikor azt mondja: “A történeti hűség kedvéért tudni érdemes, hogy a szakolykerti lepusztult portákat a nepperek idegen romacsaládoknak már régen felvásárolták volna…”

Nem tartja kényelmetlennek, hogy a választási csatában rasszista, cigányellenes kijelentésekkel próbálnak fideszes képviselőtársai előnyre szert tenni?

5.) Bár a Szuverenitásvédelmi Hivatalt az Ön javaslatára hívta életre a kormány, most Répássy államtitkár közölte, hogy “az független, autonóm államigazgatási szerv tevékenységével kapcsolatos kérdések megválaszolása nem tartozik a kormány tagjának feladat- és hatáskörébe”. Tette ezt azután, hogy a legvadabb ötvenes évekbeli, ÁVH-s módszer szerint akarta besúgásra kényszeríteni az ügyvédeket.

Ezt komolyan gondolta?

6.) “A rendszerváltás eredeti és legmélyebb értelme az, hogy összekötik a német és a szovjet megszállás előtti Magyarországot a mai Magyarországgal”- mondta Ön a héten. Gondolom – Önön és a barátain kívül – nem sokan vágynak vissza abba a feudális Magyarországba, amiről beszél. Ahol például Önből – több okból sem – soha nem lehetett volna miniszterelnök sem.

És nem hinném, hogy a társadalom többsége egyetért azokkal az előjogokkal, amikkel akkor éltek, s amikkel Önök most élnek…

7.) Ugyanebben a beszédben hivatkozik Trianonra: „Magyarok milliói váltak saját szülőföldjükön idegenné, odalett a magyar ipar és termőföld színe-java, határon túlra kerültek nagy egyetemeink, legszebb városaink, kulturális értékeink, nemzeti emlékezetünk meghatározó színterei”.

Esetleg hallott már arról, hogy abba a háborúba az Ön által feldicsért Tisza István vezette az országot?

Szerző