Connect with us

Banánköztársaság

Juszt László: ebben az országban ma semmi sem igaz és minden elképzelhető!

Juszt-matek a 38. hétre: 80 milliárd + napi 400 millió, azaz 36.8 milliárd = tesók között 116.8 milliárd forint
Megosztás

Ahogy manapság, úgy a múltban sem volt kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki, vagy valami beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét és azonnal reagál.

Az alaphír, ami kiverte a biztosítékot

Szerdai információ szerint „az összes visszaeső feldolgozóipari alág közül a villamos berendezés gyártása esett a legnagyobbat júniusban, ezen belül az akkugyártás 31 százalékkal zsugorodott. A járműgyártás 12 százalékkal csökkent. Az ipar összességében 3,7 százalékkal esett. A feldolgozóipar rendelésállománya június végén 28 százalékkal volt kisebb, mint egy évvel korábban. (…) A tartósan pocsék teljesítmény mindenesetre azt mutatja, hogy nagyon komoly, rendszerszintű a probléma. Az ok – ahogy a Nemzetgazdasági Minisztérium minden esetben siet rámutatni – a külpiacok (elsősorban Németország) gyengélkedése.

A minisztérium arról már nem szokott értekezni, hogy az akkugyártás (és a járműipar) vergődését látva lehet érdemes lenne felülvizsgálni azt a gazdaságfejlesztési stratégiát, amely teljes egészében az akkugyártást állítja középpontba.

Juszt-reakció

  • „Nem tudja eltitkolni a kormány, s a kezében lévő sajtó, milyen rettenetes hatással jár saját országára nézve a diktatúra által indított, elcseszett beruházások sora. Mára kiderült, hogy az akkugyártás 31 százalékkal zsugorodott a világban. A járműgyártás 12 százalékkal csökkent.
  • Nem tudja eltitkolni a kormány, hogy a külföldi akkugyárak betelepítését kb. 177.686.000.000 forinttal támogatta. És ez a kisebbik tétel, mert ezeknél a beruházásoknál úgy is segítette a külföldieket Orbán kormánya, hogy 178.746.000.000.000, azaz 179 ezer milliárd forintnyi infrastrukturális beruházást fizettetett ki az adózó polgárokkal. Ez azt jelenti, hogy a most már bukónak tűnő beruházásokhoz minden magyar állampolgár – beleértve a csecsemőket és a nyugdíjasokat is – kis híján 20 millióval járult hozzá.
  • Nem tudja eltitkolni azt sem, hogy az elmúlt évtizedben válogatás nélkül szórta a pénzt stadionokra. Tíz év alatt 27 stadiont építtetett 600 milliárdért (+ a Puskás arénát 190 milliárdért) így szinte az összes olyan csapat új stadiont kapott, amelyik játszott, akár csak egy évet az NB I-ben.
  • Nem tudja eltitkolni, mert ott áll a Csepel sziget csücskén egy atlétikai stadion is 289 milliárdért, amivel azóta sem történt semmi, hogy lezajlott a tavalyi világverseny. Pedig az ígéret szerint a több, mint 30 ezer fő befogadására alkalmas létesítményt visszabontották volna, a vb után 15 ezer férőhelyesre és Budapest új szabadidőparkjaként működött volna tovább. Ehelyett rohad…

S mindezt hogyan tudta megtenni? Az orbáni rendszer az általános cinizmusra (semmi sem számít), illetve a közönyre épül (semmi sem fog változni). Ideje lenne cselekedni, hogy ledőljön végre ez a két pillér.

Mert ebben az országban ma semmi sem igaz és minden elképzelhető! És ezt még mindig nem unják az emberek?”

Csak úgy….

Múlt heti állás: az év 32. hetében a Strasbourgi Bíróság ítélete szerint 80 milliárd + – napi 400 millió, azaz – 22,4 milliárdra nőtt a befizetendő bírság összege.

Szerző