Connect with us

Kerítésen innen

Pintérkém, valahogy így kellene – kommentelte egy olvasó a pár nap alatt összeadott kégkondikról szóló hírt

Pintérkém, valahogy így kellene - kommentelte egy olvasó a pár nap alatt összeadott kégkondikról szóló hírt
Megosztás

Amióta dúl a kánikula, egyre több helyről jött hír arról, hogy a magyar kórházakban orvos, beteg, nővér egyaránt a gyógyítás-gyógyulás mellett és helyett a 35-40 fokos hőséggel küzd. Pintér Sándor egészségügyért felelős miniszter sameszai, akiket maga helyett küldött annyira képesek, hogy szétteszik a kezüket: nyár van, meleg van, tudunk a problémáról és mindent megteszünk…. de érdemben nem történik semmi.

Nem úgy a civilek…

A Patrióta Békéscsaba Egyesület közösségi oldalán számolt be csütörtökön arról, hogy

„Nagyszerű hírrel tudunk szolgálni a békéscsabaiaknak! Megérkezett a 3️⃣db Clivet klíma Békéscsabára, amit a VTS Hungary Kft., mint kizárólagos magyarországi forgalmazó ajánlott fel a 🥶„Hűtsük le a sürgősségit”❄️ jótékonysági felhívásunkra. Be is pakoltuk a Forza Épgép Kft. raktárába, akik a beszerelésben segítik a kezdeményezésünket.

A mai napon a hivatalos adományozáshoz kért dokumentumokat megküldtük a kórháznak ( Réthy Pál Kórház Békéscsaba ) jelezve, hogy készen állunk mihamarabb be is szerelni a hűtőegységeket. A Patrióta Békéscsaba Egyesület évek óta karol fel megoldandó problémákat szeretett városunkban, melyeket igyekszünk legjobb tudásunk szerint és kapcsolati rendszerünkön keresztül megoldani. A gyűjtés sikeressége nem valósulhatott volna meg a támogató, jószándékú cégek és magánszemélyek nélkül. A teljesség igénye nélkül: Clivet klíma, VTS Hungary Kft., Forzagép Kft., Czirubly Attila, Zsirosné Kóródi Leila, Hrabovszky György, Leiszt Tímea Lane, Kása Jánosné és a Patrióta Békéscsaba Egyesület tagjai. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult, akár csak egy megosztással is, hogy közösen valósíthassuk meg sikerrel ezt a jótékonysági akciónkat is.”

Emlékeztetőül…

Semjén Zsolt, aki ugyan nem minisztere a tárcának, hanem miniszterelnök-helyettes, ennyit mondott a témában:

A háborúban meghalt egymillió ember, meghalt bárki is amiatt, hogy a klíma nem működött? Természetesen fontos, hogy a kórházakban legyen klíma, és a klímáknak működni kell. Ezért van Takács államtitkár úr (Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár – a szerk.), hogy az egészségügyben működjenek a klímák

– mondta Semjén Zsolt az RTL Híradónak, miután egyébként

jót nevetett a nem működő kórházi klímákról szóló kérdésen.

Kásler Miklós egyszervolt orvos-professzor

Tusványosról üzente, hogy aki legény -mint Ő- akár 50 fokban is tud „életmentőt operálni”.  A fesztiválon az RTL Híradó kérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egykori vezetőjét arról, hogyan lehetséges, hogy 35 fokban klíma nélküli kórtermekben transzplantálnak gyerekeket. Kásler vonakodva válaszolt a kérdésre, hangsúlyozta, már két éve nem ő felelős az egészségügyért. A volt miniszter szerint életmentő beavatkozások esetében nem jelenthet kifogást, hogy meleg van a műtőkben.

„30 évvel ezelőtt én ötvenfokos műtőkben végeztem 10-12 órás műtéteket. Lehetséges volt, mert életmentő volt. Most ugyanez a helyzet”

– nyilatkozta. Azóta sem kapott a fejéhez, -végülis nem írhatta, hogy a „meleg beszélt belőle”- nem helyesbített, vagyis komolyan gondolta a dolgot.

Csak úgy…

„…Nem csak a hőmérséklet a kérdés, mert pl. a műtőkben légkezelők vannak, ami mikropor, fertőtlenítés, csíra szám, és hőmérséklet tekintetében kezeli a levegőt. Tehát nem csak a „hűvös” marad el, hanem a levegő kezeletlensége az, ami legalább ennyire ijesztő….” – kommentelték Dr. Kunetz Zsombor közösségi oldalára írt kórházi állapotokkal kapcsolatos bejegyzését.

Szerző