Connect with us

Banánköztársaság

Vásárhelyi Mária: úgy tűnik felpörög a 2026-os választási kampány pettingje

Vásárhelyi Mária: úgy tűnik felpörög a 2026-os választási kampány pettingje
Megosztás

Amennyiben a választás megszokott rendben zajlik, akkor a következő 2026-ban esedékes. Az összes jelenleg a politika színpadán mozgolódó párt, pártkezdemény és pártmaradvány minden erejüket összpontosítva tervezgetnek, sőt a tőkeerősebbje az abba sem hagyott előzőt alakítgatja, turbózza fel. Mindegyik résztvevő tudja, hogy a média uralása alapvető ebben a buliban és ugye: az rendeli a cuccot, aki fizet… vagyis aki velünk fizettet…..

Vásárhelyi Mária szociológus szerint….

„Úgy tűnik felpörög a 2026-os választási kampány pettingje. Hirtelen nagyon sűrűsödnek a médiapiacot érintő döntések. A legijesztőbb az RTL Klub és a 4IG közötti együttműködési szerződés létrejötte.

Vajon miért köt stratégiai szerződést az utolsó független televíziós szolgáltató a kormány által közpénzekből és kínai hitelből felnövesztett távközlési céggel.

A 4IG nyilvánvalóan a kormány akaratát hajtja végre amikor szerződést köt az RTL Klubbal a német tévétársaság pedig gondolom most váltja aprópénzre az eddig általa képviselt függetlenséget.

Biztosan nem ingyen adja fel a politikai autonómiáját, de ennek az árát a szabadon tájékozódni vágyóközönség fogja megfizetni.

Ugyanezekben napokban korábban soha nem tapasztalt internetes támadássorozat éri a Klubrádió adását, történetesen éppen a legnépszerűbb műsorának sugárzási idejében.

Olyan ez, mint amikor a fuldokolva kapaszkodónak rálépnek a kezére. A Klubrádiótól már mindent elvett az állam, amit el lehetett venni, de ezek szerint még az is elviselhetetlen a hatalom számára, hogy frekvencia nélkül, interneten hallgathassa az a pár tíz-százezer ember, aki nem a propagandagyár hazugságaira kíváncsi.

És bár én nem voltam az ÖT című műsor rendszeres nézője, mi több súlyos szakmai és erkölcsi kifogásaim voltak/vannak a műsorral szemben (egyszer szívesen elmondom), mégsem tartom véletlennek, hogy az ATV vezetősége úgy döntött „előre nem látható ideig” nem készül újabb műsor.

Vajon miért szünteti meg egy csatorna vezetősége az egyik legnépszerűbb, a közéletet leginkább foglalkoztató politikai műsorát. És miért ilyen statáriálisan? Éppen azokban a napokban, amikor Magyar Péter „megkegyelmezett” az ATV-nek és fogadalma ellenére bement egy beszélgetésre.

Eddig az ÖT sokkal többet ártott az ellenzéknek, mint a kormánynak. Próbálom elhessegetni a gondolatot, hogy az új vezetési stratégiába már nem illeszthető be az új, legerősebb ellenzéki párt ekézése.”

Kapcsolódó

Szerző