Sorting by

×

A Karc FM-é lett a Klubrádió régi frekvenciája – Bolgár Györgyék után Bayer Zsolték!

A Karc FM a 2 millió ember elérésére is alkalmas, ingyenes frekvencián 10 éven át szólhat, de a jogosultságot a Médiatanács további 7 évvel meghosszabbíthatja. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az egyedüliként pályázatot benyújtó Karc FM Média Kft.-t hirdette ki nyertesnek a Budapest 95,3 MHz körzeti frekvencia – ex klubrádió-  közösségi jellegű használatára kiírt pályázaton.

Ezt a frekvenciát a Klubrádió használta évekkel ezelőtt,

de ezen a pályázaton nem indult el, mert abban reménykedik, hogy végül a Médiatanács visszaadja a másik, folyamatban lévő pályázati eljárásban az általa elmúlt években használt FM 92,9 MHz-et, amelynek használatával február 15-től fel kellett hagynia.

A Karc FM a mintegy 2 millió ember elérésére is alkalmas, ingyenes frekvencián 10 éven át szólhat, de a jogosultságot a Médiatanács további 7 évvel meghosszabbíthatja.

A KESMA-hoz tartozó rádió az egyetlen pályázó a Budapest FM 95,3 MHz-es frekvenciára

A Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó, Liszkay Gábor tulajdonában lévő Karc FM győzelmét követően így akár 17 éven át is szólhat ott, ahol korábban a Klubrádió.

Csak, hogy tudja, mire számíthat!

A Karc FM honlapján így definiálja amagát:

“Szeretnénk elérni, hogy aki bennünket választ, az támpontot kapjon az eligazodáshoz a naponta rázúduló hírözönben, döntéseihez megkapjon minden olyan információt, amire szüksége van, és vérteződjön fel megfelelő érvekkel azokhoz a vitákhoz, amelyek óhatatlanul kialakulnak otthon a családban, a munkahelyen, a piacon vagy bárhol az életben. Természetesen

nem rejtjük véka alá, hogy műsorainkat a nemzeti, keresztény, konzervatív értékrend mentén szerkesztjük.

A rádió hitvallása a reformkorból vett Kölcsey-idézet: Jelszavaink valának: Haza és haladás. Manapság igen elterjedt az a gondolat, ami az “és” helyébe a “vagy” kötőszót helyezi. Szokás maradinak, múltba révedőnek, bőgatyás, árvalányhajas nemzetieskedőnek beállítani azt, akinek fontos magyarsága, anyanyelve, és szülőföldjének nevezi ezt a tájat, nem pedig az érvényesülés egyik lehetséges színterének. Mi természetesen nem osztjuk ezeket a nézeteket, és azokkal vagyunk, akik értik, hogy a hazaszeretet legmagasabb hőfokú megnyilvánulása, ha igyekszünk szebbé, jobbá, világosabbá tenni azt a teret, amit – ismét Kölcseyt idézve – piciny lámpásként be tudunk világítani.”

(A munkatársak között található…

Bayer Zsolt – műsorvezető

“Sokan szeretnek, sokan gyűlölnek. Ez így van jól, bár sokkal jobban szeretném, ha sokkal kevesebben gyűlölnének. De a nyilvános szereplés már csak ilyen, és nem lehet kibújni sem a felelőssége, sem a következményei alól. Eddig írtam, televízióban vezettem műsort, és filmsorozatokat készítettem. Mostantól ebben a rádióban fognak hallani, és aki akar, beszélgethet is velem. Az állítólag amúgy is nagyon jó harag ellen.”

Belénessy Csaba – műsorvezető

“…több, mint negyven éve van a szakmában. Azon kevesek egyike, aki az írott sajtóban , a rádiós és a televíziós műfajban egyaránt kipróbálta magát. Dolgozott megyei lapnál, a Magyar Rádióban, a Magyar Televízióban, a Duna Televíziónál és az MTI-nél, jelenleg pedig saját médiatanácsadó, film- és rádióműsor gyártó cégét a Crossborder film Kft-t vezeti, amelynek különlegessége a rádiók és Médiaházak létrehozása, működtetése. Tanácsadóként ott bábáskodott a Karc FM megszületésénél, ahol most vasárnap délelőttönként hallható a Farkasverem című közéleti magazinja és portrékat rajzol a Karcolatok műsorsávjába.”

Gajdics Ottó, ügyvezető

“Már a nyomtatott lapok címét sem tudom a két kezemen megszámolni, ahová írtam életemben, cikkeimet pedig nem is próbálom számba venni. Soha nem adminisztráltam magam rendesen. Irányítottam televíziót is, vezettem néhány műsort, vendég is voltam számtalanszor. Mégis a rádiózás adott a legtöbb élményt, leginkább azért, mert lassan eléri a húszat azon rádióadók száma, amelyek születésénél én is ott bábáskodtam. Egy új rádió megszólalása pedig maga a csoda. Alapvetően csapatjátékos vagyok. Csak mérsékelten fontoskodom. Nem kell nekem érteni mindenhez a legjobban. Az évek során megtanultam, hogy a közösség mindig okosabb, mint bármely tagja külön-külön. De minden egyes tagja csapatomnak ugyanolyan fontos számomra, mint a csapat egésze. Talán ezért fogadtak el vezetőnek mindenütt, ahol irányítóként dolgoztam….”)

Van máááás is!

Az NMHH kommunikációs igazgatóság pénteken az MTI-vel közölte: a szolgáltatók kérelmére a testület engedélyezte, hogy

 • a Velencén szóló 90,4 Rádió 1 és
 • a dunaújvárosi 93,1 Rádió 1 helyi kereskedelmi rádiók május 5-étől hálózatba kapcsolódjanak a Budapest 99,5 MHz frekvencián sugárzó Best FM-mel, és emiatt 90,4 Best FM és 93,1 Best FM néven sugározzanak, valamint arculatukat is ennek megfelelően változtassák meg.

A grémium véglegesítette

 • a Szekszárd 102,5 MHz-re és
 • a Komló 91,4 MHz-re szóló közösségi,
 • valamint a Pápa 95,7 MHz-re szóló kereskedelmi jellegű pályázati felhívásokat.

A szekszárdi és a komlói frekvenciákra május 31-én és június 2-án, a pápaira pedig június 9-én lehet beadni a pályázati ajánlatokat.

A médiatanács emellett felkérte az NMHH-t

 • a Budapest 102,1 MHz,
 • a Kalocsa 94,5 MHz,
 • a Dunaföldvár 104,1 MHz,
 • a Tapolca 101,8 MHz,
 • a Veszprém 94,6 MHz,
 • az Esztergom 92,5 MHz,
 • a Szombathely 107,4 MHz
 • és a Zalaegerszeg 92,9 MHz

frekvenciaterveinek kidolgozására is.

Az NMHH ellenőrizte a médiaszolgáltatók adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítését a 2020. január 1. és március 31. közötti időszakban

Emlékeztettek, a médiatörvény alapján a médiaszolgáltatók meghatározott köre köteles havonta adatokat szolgáltatni, hogy a médiatanács ellenőrizhesse a műsorkvótákra vonatkozó előírások betartását. Jelezték, hogy

három rádió és nyolc televízió médiaszolgáltatója nem teljesítette határidőre az adatszolgáltatást, emiatt bírságot kell fizetniük, míg két szolgáltató felszólítást kapott, hogy 30 napon belül tegyenek eleget kötelezettségeiknek.

A médiatanács a jogi következmények kiszabásakor minden esetben

a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügyek összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmények adott formáját, mértékét.

Forrás

 

klubrádio

átver

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.