Sorting by

×

Felelőtlen emberek terheléses támadása érte a védőoltás-regisztrációs oldalt – véli az Operatív törzs

Az operatív törzs szerint pénteken terheléses támadás érte a védőoltás-regisztrációs oldalt, az EESZT honlapját, és a támadás a receptfelírási rendszert is érintette. A helyreállítás jelenleg is zajlik, a tájékoztatás szerint „a támadást felelőtlen emberek követték el” és hasonló akcióra más országban is volt példa.

Orbán csütörtökön még nem tudta, mit mond pénteken?

Mint beszámoltunk róla, pénteken váratlan oltási akciót hirdetett Orbán Viktor reggeli bejelentésében, amelynek keretében Pfizer-vakcinára is lehet jelentkezni. Kora reggel a regisztrációs honlap nagyon lassan, vagy egyáltalán nem működött.

Müller Cecília nyugtat….

Minden oltóanyagra addig lehet időpontot foglalni, ameddig vakcina van

– mondta el Müller Cecília, de hozzátette, hogy folyamatosan érkeznek a vakcinák.

Pénteken például 324 ezer adag AstraZeneca-vakcina érkezett, ebből már foglalható is időpont a következő hétre első adagos oltásra,

Megfelelőnek találták a Janssen-vakcinát is, ezért ezt is használni fogják. Mivel egy adagos oltóanyagról van szó, nem kell ismétlőoltás, ezért ezt a típusú vakcinát, amelyből összesen 52 ezer adag van, az oltóbuszokra szánják.

Az AstraZeneca beoltása módosul,

mert sokan fordultak olyan kéréssel az NNK-hoz, hogy a második adagra túl sokat kell várni. Mivel az alkalmazási előírás szerint az első és a második adag között most 4 – 12 hetet kell várni, ezért lehet módosítani.

Az oltóorvosnak vagy az oltópontnak kell jelezni, ha valaki előbb szeretné kérni a második körös oltást, de ez nem mehet egyénileg. Ehhez össze kell gyűjteni legalább tíz személyt, annak érdekében, hogy az egy ampullában található minden adagot el tudjanak oltani, ne vesszen kárba.

A koronavírus-fertőzésen átesettek esetében eddig 3 – 6 hónap volt a várakozási idő, de mivel ilyen előfordul, hogy nem termelődik elegendő ellenanyag, ezért ez az időpont is előbbre hozható, de ebben az esetben is a kezelőorvossal kell egyeztetni.

Forrás

 

olt

átver

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.