Sorting by

×

Pedig megtanulhatták volna: “Ezt elqrtuk, nem kicsit, nagyon!” – Rezsimszótár

Orbánék megint úgy döntöttek, hogy kevésbé lesznek nevetségesek, ha ami nem sikerült, nem bevallják, hanem egy kiber-támadást  vizionálnak köré. Ez a rezsim képtelen valami ahhoz hasonlót, na jó, nem bánom akár szalonképesebben is mondani, például, hogy “ezt elqurtuk…”, de miért? Talán mert az istenek nem hibáznak? Pedig de.

Titkos tömeg-oltakozás

Rejtő Jenő ír valami ilyesmit  az “Ellopott futár” című örökbecsűjében:

” és csendben, lábujjhegyen elindult a külváros…”.

Tudják, ez a mű az, amelyikben  Prücsök a főhős “nő” mellett feltűnik még többek között Kirúg Hümér – Korn Atya – Rita Kamélia – Szivar – Gomb Riza – Tanúpipőke, a hivatásos járókelő – Részes Mandarin és Cefi,a vízfejű drót is. Korszakunk megfelelő neveit mindenki helyettesítse be tetszése szerint, azaz mégse, hiszen a fenti figurák minden szélsőséges vonásuk ellenére is nagyon szerethetők.

Na szóval, a mi jelenlegi vicsorgónk kitalálta csütörtök éjjel, hogy elővarázsol 100.000 darab Pfizer-oltást (hogy eddig miért rejtegette, ne firtassuk, csak jegyezzük meg, hogy ahol ez volt, van ott még több is! ) és bedobja a közösbe annak érdekében, hogy meglegyen végre az a 4 milla oltott, akit ígért, mert mint tudjuk -tőle magától-  Ő még soha nem hazudott, miért éppen pénteken kezdené?

A gondolatot tett követte és a kormány egyik -és nem több- csókosával, az Origóval kidoboltatta még az éj leple alatt, hogy tessék, tessék, lehet pfizerezni!

Reggelre kelve ahogy fentebb írtuk elindult, nem csak a külváros, de az egész ország…., ám előtte regisztrálni kellet. Na ekkor jött a csoda! Ahogy az várható is volt, a hírtelen  sokszorosára nőtt terheléstől azonnal beomlott a tejes oltási kibertér.  Voltak olyan időszakok is, amikor nemcsak regisztrálni nem lehetett, de még azok a felhők sem voltak elérhetőek, ahol a lakosság e-receptjeit tárolják, teljes volt a vészhelyzet az attak alatt.

 

rezsim

 

De nem nálunk!

Egy normális országban ekkor kiáll valaki és tárgyilagos hangon valami olyasmit mond, hogy bocs, erre nem voltunk felkészülve, de így-úgy már dolgozunk a megoldáson. Mondom, egy normális országban. De nem nálunk!

Többen már a rendszer  bedőlésének pillanatában megjósolták, hogy valami háborús retorikával jönnek elő, és így is lett.

Kis idő teltével bejelentették, hogy

“terheléses támadás érte a rendszert“,

és ez részben igaz is volt, csakhogy nem támadás, hanem egyszerű túlterhelés történt és, hogy miért? Mert nem volt sem a rendszer, sem az állampolgárok felkészülve egy újabb ad hoc döntésre. Este 6-ra azért meglett, aminek meg kellet lennie!

Hatszor egymás után?

Telex összeszedte mind a hat alkalmat, amikor a rendszer összeomlott már és érdekes módon, a rezsim szerint mindig egy támadás következtében.

  1. 2020. március 16.: támadás a koronavirus.gov.hu ellen,
  2. 2020. november 13.: támadás a koronavirus.gov.hu ellen,
  3. 2021. január 26.: támadás a kormányzati és közigazgatási ügyintézési portálok ellen (ennek eredményeként akadozott állítólag a digitális oktatás központi eszköze, a KRÉTA-rendszer is),
  4. 2021. február 19.: támadás az oltási regisztrációnak és a konzultációnak otthon adó oldal, a koronavírusról szóló tájékoztató oldal valamint a kormany.hu ellen,
  5. 2021. március 26.: támadás a vakcinaregisztrációt ellenőrző oldal ellen,
  6. 2021. április 30.: támadás az időpontfoglaláshoz szükséges informatikai rendszer ellen.

Ha ez igaz, akkor már csak egyetlen kérdésünk van:

Tessék mondani, abból a rengeteg pénzből, amit lenyúlt ez a rezsim, tényleg nem telik egy hozzáértő IT-sre?

Kapcsolódó

 

rezsim

átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.