Volt válogatott focistának adta ki magát egy csaló

Egy átlagos, unalmas országban, ha valaki szélhámosságra adja a fejét, akkor kiadja magát sztárügyvédnek, esetleg felcsap “milliomosnak”, vagy éppen eljátssza egy gróf szerepét, nálunk, marad a foci és környéke. Erre is?

Na, de Magyarországon ez mit sem ér

Igaz, Sz. Gáborné, azaz Maláj Marcsi olyan sikeresnek adta ki magát “csengeri milliomosnőnek”, hogy a Fidesz alelnöke, Kósa Lajos csont nélkül bevette az alakítást. Még az sem tűnt fel a debreceni éceszgébesznek, hogy 1300 milliárd eurós öröksége talán még a bahreini szultánnak sincs.

Békebeli szélhámos volt “Repülős Gizi”, született Bodnár Gizella, aki eposzi jelzőjét onnan kapta, hogy valamikor a Maszovlet belföldi járataival leutazott egy-egy vidéki városba, kirámolt néhány lakást, majd mint, aki jól végezte dolgát visszarepült a fővárosba.

 

foci

 

Na, de minek kell kiadni magunka 2021-ben, ha biztosra akarunk menni?

Sose találják ki.

– Országgyűlési képviselőnek?

– Nem rossz tipp.

– Bankfiók vezetőnek?

– Ebben semmi fantázia sincs.

– Hát persze, hogy focistának kell kiadni magunkat.

Volt válogatott focistának adta ki magát egy csaló, kilenc embert károsított meg

Több százezer forintot csalt ki kilenc embertől egy csaló, aki azt használta ki, hogy hasonlít egy volt válogatott labdarúgóra.

Az 50 éves budapesti férfi az utcán szólított le járókelőket, majd a bemutatkozás után pénzt kért kölcsön arra hivatkozva, hogy lerobbant az autója és nem tudja kifizetni az autómentőt.

Állítólagos szorult helyzetét azzal is magyarázta, hogy gyermekéért el kell mennie a kórházba, de közben fogadkozott, hogy a kölcsönt még aznap visszaadja. Ehhez megadta telefonszámát, sőt, aki bizalmatlan volt, annak megmutatta a focista Facebook-profilját is.

Mivel a csaló valóban hasonlított a labdarúgóra, többen bedőltek a mesének és több tízezer forintokat adtak neki, de a férfi a pénz átvétele után soha többé nem jelentkezett.

A nyomozók az őrizetbe vett férfit kilencrendbeli csalással gyanúsították meg, az ügy iratait megküldik az ügyészségnek.

Már csak azt találgathatjuk, hogy melyik válogatott játéksora hasonlít a csaló?

A dolog nem hagy nyugodni: az 50 éves O. Attila talán Lipcsei Péterre hasonlít, vagy Sebők Vilmosnak adta ki magát? Mindkét válogatott játékos 1972-ben született, de lehet, hogy a csaló az 1974-es Dragóner Attila dublőre volt.

Persze kispályás volt a ferencvárosi csaló, hiszen kiadhatta volna magát TAO-szakértőnek és máris elkérhette volna előlegbe egy-egy klubtól az általa ígért pénz jutalékát. És lehet, hogy még mindig szabadlábon lenne.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó

foci

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük