Connect with us

Kerítésen innen

Hopp, beficcent egy „sánta kutya-eset” Szijjártóék háza-tájáról

Hopp, egy "sánta kutya-eset" Szijjártóék háza-tájáról
Megosztás

A hevesi polgármester bejelentette, hogy a városában telepszik le annak a BYN Chemicalnek a magyarországi leányvállalata, amelyik a világ legnagyobb NMP- (N-metil-pirrolidon) gyártója. Mindez úgy történik, hogy alig több mint egy hónapja a sajtóban felröppent híreket cáfolva Schweiczer Sándor polgármester személyesen tagadta le a cég letelepedését – közölte az LMP-Zöldek frakcióvezető-helyettese egy pénteki Facebook-posztban.

Hogy kerül a képbe Szijjártó? Így….

Csárdi Antal szerint, mind a polgármester, mind pedig Szijjártó Péter nevében válaszoló Magyar Levente hatalmasat hazudott, ugyanis korábbi írásbeli kérdésére válaszolva azt írta, hogy

ha valamely beruházni szándékozó vállalattal sikeresen lezárulnak a tárgyalások, a Külgazdasági és Külügyminisztérium haladéktalanul tájékoztatni fogja a nyilvánosságot.

Az ellenzéki politikus kifogásolta, hogy késő este jelentették be a cég érkezését, és erről nem adott ki tájékoztatást a tárca, emellett lakossági fórumot sem tartottak az ügyben.

Ahogy eddig a Fidesztől megszokhattuk, tagadva a tényeket, becsapva az embereket veszélyeztetik most éppen a hevesiek egészségét

– zárta bejegyzését Csárdi Antal.

Nekik legyen mondva….

Az NMP-t (N-metil-2-pirrolidon, metil-pirrolidon) leggyakrabban oldószerként használják az iparban, s annyira veszélyes, hogy az Európai Bizottság már korlátozta használatát.

Súlyos szem-, légúti-, és bőrirritációt okoz, emellett károsítja a reprodukciót is. Gőzként is bejuthat az emberi szervezetbe.

fotó: Csárdi Antal közösségi oldala

Kapcsolódó

Szerző