Connect with us

Kerítésen innen

Sára Botondék tiszteletben tartják a Fővárosi Törvényszék döntését Iványiék ügyében, de tesznek rá

Sára Botondék tiszteletben tartják a Fővárosi Törvényszék döntését Iványiék ügyében, de amúgy tesznek rá
Megosztás

„Budapest Főváros Kormányhivatala tiszteletben tartja a Fővárosi Törvényszék döntését, amely helyt adott a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség azonnali jogvédelmi kérvényének. Az érintett oktatási és nevelési intézmények bezárásának indokai továbbra is fennállnak, ezért a tanulók biztonságos oktatása, nevelése nem biztosított” – írta cinikus közleményében a Sára Botond vezette Főváros Kormányhivatal.

Erkölcsi a győzelem, ami ugye nem übereli a főnök szavát….

Augusztus 27-én, pár nappal az iskolakezdés előtt tudatta a Sára Botond vezette intézmény, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) mint fenntartó nem képes biztosítani a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium törvényben előírt működési feltételeit – állapította meg eljárása során Budapest Főváros Kormányhivatala kedd esti közleménye szerint. Azt írták,

„a közműszolgáltatók értesítése és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelzése szerint a fenntartó által felhalmozott jelentős köztartozás, illetve közüzemi díjtartozás veszélyezteti a gyermekek folyamatos és biztonságos nevelését”.

Egyúttal közölték azt is, hogy a gyerekek

„biztonságos és megfelelő színvonalú nevelése érdekében a kormányhivatal a közelgő tanévkezdésre tekintettel gondoskodik a gyermekek elhelyezéséről, miután törölte a két intézményt az egyházi és a magán fenntartású köznevelési intézmények nyilvántartásából”.

Jogorvoslat, ami Orbániában ennyit ér…

Iványi Gábor akkor közölte, bíróságon támadják meg a kormányhivatal „ördögi és teljesíthetetlen” döntését. A fővárosi kormányhivatal keddi közleménye szerint a felhalmozott több tízmilliós tartozások továbbra is ellehetetlenítik az intézmények működésképességét és az állami támogatásokhoz való hozzáférését, fizetésképtelenséget okozva, vagyis ezekben az intézményekben a gyerekek víz-, villany- és fűtésszolgáltatás nélkül maradhatnak.

„Minden érintett tanuló számára rendelkezésre áll hely az állami intézményekben, túlnyomó többségük már el is helyezkedett más intézményekben”

– állítja a közlemény. A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy

a Fővárosi Törvényszék döntése sajnos egyelőre csak erkölcsi győzelmet jelent, a bezárt intézmények újraindítása rendkívül körülményesnek tűnik.

Nem úgy a civilek!

1 041 746 434 forintot ajánlott fel a MET-nek 92 963 adózó magyar állampolgár. Így a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség az 1%-os támogatásként felajánlott összeg nagyságát tekintve a 3. a katolikus és a református egyház mögött, a felajánlók számát tekintve pedig az 5. a listán a 166 támogatható egyház között.

Iványi Gábor: „Isten áldjon meg mindnyájatokat, akik mellettünk álltok! Tavaly 73418 adófizető 718 milliót adott a MET-nek, ebben az évben 45%-os a pénzügyi és több mint 25%-os a támogató-számbeli növekedés. Ahelyett, hogy újra értetlenül állnánk azelőtt, miért támadást és nem állami támogatást kap egy társadalmilag ennyire elismert egyház, hogy újra feltegyük a kérdést, vajon a Kúria és az Alkotmánybíróság miért minősített vissza minket – a támogatók számára hivatkozva – nyilvántartott egyházzá, és így miért estünk el a számok tükrében akár 800 millió forint kiegészítő állami támogatástól, inkább a hálánkat szeretnénk kifejezni. Támogatásuk éltet minket!”

…és még valami fontos!

Szerző