Connect with us

Kerítésen innen

Botrány egy vidéki iskolában: bugyira vetkőztette a tanító a renitensnek ítélt kisdiákokat – Frissítve!

Botrány egy vidéki iskolában: bugyira vetkőztette a tanító a renitensnek ítélt kisdiákokat
Megosztás

„Nagyon rossz érzés volt így az egész osztály előtt” – az alsónadrágra, bugyira vetkőztetett gyerekek egyike mesélte el, hogy azért kellett az osztály elé így kiállniuk, mert futkároztak az aulában. Ez nem tetszett a tanítónak, aki ezt a büntetést választotta – derült ki az ATV-nek nyilatkozó szülők elmondásából.

A gyerekek sokáig nem beszéltek a megaláztatásukról

Felháborodott szülők keresték meg az ATV Híradót a cirka 2.500 fős Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírmeggyesről azzal, hogy a helyi iskola egyik tanítója olyan büntetési módszert használ, amit sokan el se akartak hinni. Nyáron derült ki, hogy mi történt az iskolában. Egymás között beszélgettek és ezt a gyerekek közül többen is hallották. Ekkor merték elmesélni, hogy egy „pedagógus” a szerinte rosszalkodó gyerekeket a táblához hívta és alsóneműre vetkőztette. Az egyik kislány anyukája azt mondta, hogy csak a bugyi maradhatott a gyerekén.

„Szégyellte magát, hogy le kell vetkőznie, és le kellett venni a kis pólóját, és pont akkor nem volt rajta top, mikor ez megtörtént”

– mesélte Reszegei Istvánné. A kislány azóta már egy másik iskolába jár.

„Azért vettem ki a kislányt innen, mert nem tartottam biztonságosnak azt, hogy a mai napig ugyanúgy tanít, mert abszolút nem jól viselkedett a gyerekekkel”

– magyarázta az anyuka.

A tanerő a mai napig dolgozik

Egy másik szülő, aki kérte, hogy ne mutassák az arcát, a kisfiától hallotta a történetet.

„Még a kis topot is le kellett venni magáról és a kis kezével takarta a mellkasát, hogy ne szégyenüljön meg még jobban az osztály előtt. Fel voltam háborodva, és rettenetesen megrázott a dolog”

– mesélte. A szülők feljelentést tettek, többen is voltak a kapitányságon, ahol kihallgatták őket. Abban bíznak, hogy ezeket a gyerekeket többet nem fogja tanítani ez a tanító. Az ATV kereste az iskola vezetőjét,

aki nem kívánt nyilatkozni.

A tankerület vezetője

egy megbeszélésen volt, ezért nem ért rá az üggyel foglalkozni.

Emlékeztetőül

Júniusi hír volt, hogy a Sárkeresztúri Általános Iskolában egy tanárt elbocsátották, miután kiderült, hogy olyan megalázóan és fenyegető stílusban beszélt a 9 éves Emmával, hogy a kislánynak már öngyilkossági gondolatai voltak.

A pedagógus baromagyúnak hívta a kislányt, és azzal fenyegette, hogy kitekeri a nyakát. Miután a gyerekpszichológus jelezte a szülőknek a bajt, ők rejtett diktafonnal derítették ki, hogy mi folyik a tanteremben.

A szülők először az intézmény vezetőjének jelezték, hogy gond van, de nem vették őket komolyan. Később az iskolát fenntartó tankerület vezetőjétől kérték, hogy segítsenek a kislánynak új iskolát találni. A Dunaújvárosi Tankerületi Központ szerint viszont ők nem tudtak a felvételekről.

Végül elbocsátotta a tankerület a tanítót, és a rendőrség is nyomozást indított. A hírek szerint azonban az érintett tanár újból taníthat, csak néhány településsel odébb.

Emma édesanyja, Bori-Hegyi Melinda azt mondja, akkor lenne nyugodt, ha a tanító soha többé nem foglalkozhatna gyerekekkel.

Bori-Hegyi közel 2 tucat levelet írt a tankerületnek, a Klebelsberg Központnak, a Belügyminisztériumnak de még Orbán Viktornak is, hogy miért nem vonták felelősségre az iskola vagy a tankerület vezetőjét, illetve szerette volna megismerni az ügy kivizsgálásáról készült jegyzőkönyveket.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda azt írta:

az esetet megdöbbenéssel olvasták és együttérzésüket fejezték ki és a Belügyminisztériumhoz irányították.

Frissítés!

A rendőrség kihallgatta azt a nyírmeggyesi tanárt, aki büntetésként alsóneműre vetkőztette a diákjait. A 44 éves tanárnő panasszal élt a kihallgatás ellen, az eljárás ideje alatt szabadlábon védekezhet

– írta a Police.hu. A rendőrség csütörtöki közleménye szerint állampolgári bejelentés alapján értesültek arról, hogy a mátészalkai tankerülethez tartozó általános iskola pedagógusa

„bűncselekményt megvalósító fegyelmezési módszert”

alkalmazott az osztályában tanuló gyerekekkel szemben. A megalapozott gyanú szerint a tanár a magatartásával a kiskorúak érzelmi és erkölcsi fejlődését is veszélyeztette, emiatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság eljárást indított ellene.

 

Szerző