Connect with us

Banánköztársaság

Ágoston László: belegondoltál már mire „képezik ki” a gyerekeidet a honvédelmi ismeretek órán?

Ágoston László: belegondoltál már mire "képezik ki" a gyerekeidet a honvédelmi ismeretek órán?
Megosztás

Ágoston László énekművész, a Moltopera vezetője, zenei menedzser, marketing tanácsadó és blogger. A 2017-ben elhunyt T. Ágoston László író fia. A 2018-as országgyűlési választásokat követően hagyta el Magyarországot, jelenleg az Egyesült Királyságban, Bristolban él. Közösségi oldalán gondolkodott el a „honvédelmi ismeretek” órák iskolai tantervéről.

„Belegondoltál már mire „képezik ki” a gyerekeidet a honvédelmi ismeretek órán?

Mert ugye a NATO ellen nem kell megvédeni a hont. Nem látom jönni, hogy Amerika egyszercsak rákíván a Kárpát-medencére és hadsereggel bevonul. És Budapest lesz az 53. állam fővárosa. Hülyeség. Azt se látom jönni, hogy a szlovákok vagy a románok áttörnek a határon, és magukra húzzák a NATO és az EU szankcióit. Kisvárda elfoglalásáért ez irreális ár.

Az egyetlen reális elképzelés, hogy a hont az oroszoktól kell megvédeni.

De – most Orbán II Balázs igazságbeszédén túl is – vajon a magyar kormány fegyverrel vagy virággal fogadná Magyarország jelenlegi urait?

És ha feltörne a magyar királyból a gőg, hogy mit keres a muszka megint itt, vajon mire lenne jó a gyereked a T72-esekkel szemben?

2024-ben a háborút drónnal, precíziós tüzérséggel, önjáró robotokkal (kéne) vívni, nem ijedt iskolásokkal.

Arról nem beszélve, hogy katonának lenni komoly szakma. Egyszer airsoftoztam három kommandós oldalán 30 (!) hétköznapi, de a játéklövöldözésben egyébként jártas fiatal ellen. Nem elég, hogy gond nélkül intézték el a tízszeres túlerőt, de még adtak mindenkinek két plusz életet is, és így is ők győztek.

Mondjuk baj is lenne, ha Meleghegyi Kázmér heggesztőtanuló csak úgy lenyomná a húsz éve gyakorló elitharcosokat…

Egy élmény volt kívülről látni, hogy miként mozognak, fogják a szögeket, lőnek, építenek azonnal stratégiát, és hogy működnek együtt. Ha egy nap elrabolnának, és ezek az emberek jönnének megmenteni, nem lennék az elrablóim helyében.

De a gyerekemet se vezényelje senki ellenük a „honvédelem” magasztos eszménye alatt

2024-ben Magyarországot Amerika és Brüsszel védi meg. Igen, azok, akiket annyira köpköd a sok fotel-szabadságharcos. A biztonság a szövetségben van, nem az iskola helyett katonásdit játszó tinédzserek kezében.

Amikor szerencsétlen Orbán II Balázs azt mondja, az ukránoknak nem kéne ellenállni, vagy amikor Mindenki Máriája azt írja, az ’56-os magyarokat nem fegyverezte fel a NATO, akaratlanul hívják fel arra a figyelmet, hogy 2024-ben valójában az számít, hogy milyen szövetségese Amerikának és Brüsszelnek Magyarország.

És tudjuk, milyen. Oroszország és Kína trójai falova. A szövetség árulója.

Orbán II Balázs beszédével semmi baj. Igazat mondott. A Fidesz valóban rég szemben áll és naponta gyalázza ’56 szellemiségét. Minden este a 301-es parcellába járnak vizelni. Nem védenék meg Magyarországot, ahogyan évek, évtizedek óta nincsen nagyobb ellensége a nemzetnek, mint pöffeszkedő, haszonleső saját gyermekei. Orbán II csak azt mondta, ami a való. Azokkal van a baj, akik ezt már évek, évtizedek óta képviselik. De akiket az ország vagy a gyerekeied jövője valóban soha sem érdekelt.”

Szerző