Connect with us

Bulvár

Ezért magolt annyit Nagy Márton?

Ezért magolt annyit Nagy Márton?
Megosztás

Két eset lehetséges: Nagy Márton, aki eredendően közgazdász, jelenleg nemzetgazdasági miniszter, de volt már a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és a Budapesti Értéktőzsde elnöke is vagy hisz abban, amit kimond, vagy van az a pénz és hivatal, amiért „szőke”. Egyik eshetőség sem tölthet el minket, akik „tartjuk” bizalommal.

A történet, ami kapcsán felvetődött a kérdés

Azt mondta a jóember által vezetett minisztérium közleményében, hogy

a Spar Brüsszellel az oldalán újabb politikai támadást indított Magyarország és a magyar családok ellen, amikor is ismételten támadás alá vette a magyar kiskereskedelmi különadót. Ezzel olyan intézkedést kifogásol ismét, amelyről 2020-ban az Európai Unió Bírósága már kimondta, hogy megfelel az európai uniós normáknak

– közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-vel csütörtökön.

„Egyszer ezt az intézkedést már megtámadták, akkor is megvédtük, most is meg fogjuk védeni”

– fogalmaz a tárca közleménye. A közlemény szerint a döntéssel

„a brüsszeli Bizottság a családok helyett ismét az árdrágító és profithajhász Spar oldalára állt, amely profitéhségét a magyar kormány ellen vívott folyamatos harccal próbálja elfedni”.

Hozzátették a nyomaték kedvéért:

„Bármit is tesz az uniós bürokrácia, a magyar kormány hajthatatlan marad és mindvégig az árak csökkentése és a magyar családok mellett fog állni”

Spar-ügy

2024 áprilisában írtuk: Nagy Márton közszolga is aktivizálta magát(?) : én vagyok felelős a SPAR-ért, elítélem, amit tett, ez következményekkel fog járni – jelentette ki március végén az ATV kérdésére Nagy Márton, arra a felvetésre, hogy milyen következménye lesz “annak, amit tett”, és hogy kommentálja Lázár János kijelentését, miszerint meg kellene venni “szőröstől-bőröstől”.

Jogi lépések lesznek, az igazságügyminiszter fog eljárni

– mondta Nagy Márton az ATV kérdésére egy hétfői sajtótájékoztatón arra, hogy feljelenti-e a kormány a SPAR-t.

Az Európai Bizottság egyelőre csak vizsgálja, hogy indítson-e vizsgálatot a SPAR panasza miatt a kiskereskedelmi különadóról

– közölte a miniszter. A SPAR vezérigazgatója egy interjúban nemrég arról beszélt, hogy a magyar kormány nyomást gyakorol rájuk, hogy adjanak részesedést, de panaszt is benyújtottak az Európai Bizottsághoz a magyarországi kiskereskedelmi különadó miatt.

Versenytárs-ritkítás Lázár-módra?

Lázár János úgy tervez az Ön pénzével (is), mintha nem közszolga lenne. Szerinte belefér az általa is sokat dicsőitett magyar virtusba, ha egy minden engedéllyel rendelkező, a törvényt betartó cégnek -üzletláncnak-, ellenvéleménye van valamely kormánydöntéssel szemben, akkor ennek megvitatása helyett közpénzből „vegyük meg szőröstül-bőröstül”. Lázár egy konferencián azt mondta, a kormány nem tűri a fenyegetéseket a Spartól, amely a „korrumpált osztrák sajtón keresztül” üzent.

„Most, hogy az osztrák fűszeres-közértes, a Spar így viselkedett, felvetettem a kormányban, hogy ne tűrjük tovább a hazudozást, alaptalan állításokat tőlük, s inkább vegyük meg őket szőröstül-bőröstül.”

Majd hozzátette, nem kiszorítani akarja az osztrák céget és általában a külföldi multikat, hanem rászorítani őket arra, hogy

„tiszteljék az itteni embereket, fogyasztókat, a kormányt, az országot, ahol óriási extraprofitot termelnek. (…) a Sparral szemben is tudunk úszni. A cég meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett”.

Csak úgy….

Egy hete volt „bombasztikus” hír: emlékeznek még a rettenetes rösre, amivel Lázár János és Nagy Márton közszolgák nekiestek a Spar üzletlánc Magyarországi egységének, volt kiebrudálás, feljelentés és különböző irgum-burgumok, majd Gulyás Gergely elismerte, hogy ez utóbbi elmaradt, helyette „bevetődött” Bayer Zsolt.

„A Spar a kormányra mutogat, miközben más kiskereskedelmi szereplők ugyanabban a piaci környezetben hatékonyan működnek. A hat nagy kiskereskedelmi lánc (Aldi, Auchan, Lidl, Penny, Spar, Tesco) közül a Spar bevételarányos nyeresége az egyik legrosszabb, és 2018 óta évről évre folyamatosan romlott, 2023-ban -2,1 százalék volt, míg a versenytársai többsége nyereséggel zárta az évet…”

-kezdte Bayer, majd a már nem csak rá jellemző ordenáré hangnemben folytatta:

„pontosan tudjuk, hogy az EU Bírósága nem bírákból, hanem aljas és gátlástalan gazemberekből áll, akik politikai furkósbotként működnek – lásd migránsügyi ítéletük. De sajnos ma még ezekkel a rohadékokkal nem tudunk mit kezdeni, nyugalom, eljön annak is az ideje. Ellenben a Sparral most azonnal tudunk mit kezdeni! Ráadásul semmiből nem áll! Egyszerűen hirdessünk bojkottot ellenük. Normális és tisztességes magyar ember mától be ne tegye lábát egyetlen Spar-üzletbe sem. Drágák is, szarok is, ráadásul aljas gazemberek is. Ezek ne új befektetéseket hajtsanak végre nálunk, hanem takarodjanak innen a büdös francba, de örökre! Szóval, adjátok tovább, terjesszétek, és vegyétek komolyan: mától nem megyünk a Sparba, soha, semmiért….”

Szerző