Connect with us

Banánköztársaság

Az ismert darabot, ami az életünkről szól, most európai díszletek között láthattuk színre vinni – Napi Lendvaiság

Orbán Viktor is ember, tévedhet - meg bocsánatot is kérhet(ne) érte, mert ember.... - Hétvégi Lendvaiságok
Megosztás

Lendvai Ildikótól nem idegen a csípős irónia nyelve, de soha nem sértésre, sokkal inkább figyelemfelkeltésre használja írói vénáját. Közel egy évig minden héten jelentkezett portálunkon “Heti tapló” című rovatával, amiben az elmúlt 7 nap furcsaságait figurázta ki a csak rá jellemző módon. Most a szerdai Orbán-fellépésről értekezik…..

EP-ülés

Orbán természetesen a „migránspárti baloldalt” hibáztatja, hogy a saját szélsőjobb frakciója kivételével mindenki súlyos vádakkal illeti.

Orbán: „Az illegális migráció Európában az antiszemitizmus, a nők elleni erőszak és a homofóbia erősödését hozta.”

Lehet. De függetlenül attól, hogy senki sem az illegális bevándorlást támogatja (kivéve Orbánt, aki szabadon engedi az embercsempészeket, és nem folytatja le a menekültekről döntő törvényes eljárásokat), szerintem a mondat helyesen így hangzik:

„Az Orbán-kormány Magyarországon az antiszemita kikacsintgatásokkal terhelt sorozosást, ‘libsizést’, a nőket lenéző macsó politika és az állami homofóbia erősödését hozta.”

Amúgy nekünk nem új, amit az EP-ben hallhattunk.

De az ismert darabot, ami az életünkről szól, most európai díszletek között, nemzetközi közönség előtt láthattuk színre vinni.

Hatásosan és közérthetően

1. Világosan kiderült, hogy nem Magyarország ül a szégyenpadon, hanem a miniszterelnöke. Többen hangsúlyosan meg is különböztették a kettőt.

2. Még a korábban körüludvarolt Meloni frakciója is kárhoztatta a magyar kormányt a Putyin-barátság miatt. Meloni és Orbán egykori idilljének vége, nem véletlen, hogy Orbán inkább Salvininak kampányol Olaszországban.

3. A Mi Hazánk sokadjára iratkozott ki az ellenzékből. Képviselője, miután genderezett egy ízeset, remélte, hogy Orbán majd „ellenáll az uniós nyomásnak”.

4. A valódi magyar ellenzék képviselői Magyar Pétertől Dobrev Kláráig, Tarr Zoltántól Molnár Csabáig jól szerepeltek. Nyilván eszük ágában sincs egymással egyeztetni, ez irreális volna, de felszólalásaikból szépen összeáll a rendszer bűnlajstroma.

5. Martin Weber frakcióvezető megnevezte Magyar Pétert, mint Orbán győzelemre esélyes kihívóját.
Ha Európa szavazna, nem Orbán neve mellé tenné az ikszet.

De a döntés ránk vár.

Szerző