Connect with us

Kerítésen innen

Már ehhez is ingyen-buszoztatás kell? Fura egybeesés: a vízügy október 23-án a Millenárisra utaztat

Már ehhez is ingyen-buszoztatás kell? Fura egybeesés: a vízügy október 23-án a Millenárisra utaztat
Megosztás

A szeptemberi árhullám idején végzett munkát szeretnék megköszönni a vízügyeseknek egy ingyenes családi nappal – éppen október 23-án és éppen a Millenárison, ahol és amikor Orbán Viktor mond ünnepi beszédet.

Tuti, ami tuti?

Érdekes árukapcsolással mond köszönetet az árvízi védekezésért az ország 12 vízügyi igazgatóságán dolgozó és a szeptemberi árhullám idején derekasan helytálló munkatársaknak az Energiaügyi Minisztérium alá tartozó Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF)

– tudta meg a HVG.

Több, az ország más-más pontján működő vízügyi igazgatóságról származó, egybehangzó információink szerint

a dolgozókkal azt közölték, hogy szeretnék megköszönni a munkájukat, helytállásukat azzal, hogy meghívják őket egy ingyenes családi napra.

A vízügyi igazgatóságokon megtartott tájékoztatókon elhangzott, hogy

a térítésmentes, egész napos családi programra – lesz közte például gyerekeknek arcfestés is – az igazgatóságok buszokkal, ingyenesen szállítják az érdeklődő dolgozókat.

Nem kötelező Orbánt hallgatni, de…

A helyszín és az időpont azonban meglepő lehet:

a vízügyesek családi napját október 23-án Budapesten, a Millenárison tartják – éppen ott és akkor tartja ünnepi beszédét majd Orbán Viktor miniszterelnök is.

A kormányfői beszéd meghallgatása nem kötelező, nem is a vízügyes családi nap programjának része, de aki akar, részt vehet rajta

– derült ki a HVG-hez eljutott beszámolókból. A portál kereste az OVF-et, hogy miért éppen ezt a napot és helyszínt választották, és hányan jelentkeztek, ha választ kapnak, megírják.

Orbán újra Budapesten

Azzal, hogy a miniszterelnök október 23-án 11 órakor a Millenárison mond beszédet, lényegében visszatér Budapestre, mivel Orbán Viktor az elmúlt években vidéken beszélt az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján. Tavaly Veszprémben,

2022-ben pedig Zalaegerszegen.

Folyosói pletyka

Lehetséges, hogy ez összefüggésben áll azzal, hogy már a legnagyobb politikai riválisa, Magyar Péter is rendezvényt tart a fővárosban, és annak reklámozására éppen az utóbbi hónapok legnagyobb visszhangot kiváltó politikai hibáját, Orbán Balázs 1956-tal kapcsolatos nyilatkozatát használja fel a Magyar vezette Tisza Párt.

„Add tovább! Találkozzunk október 23-án 15.00 órakor Budapesten a Bem József téren és vonuljunk át rengetegen a Széna térre”

Via HVG

Szerző